Tips voor het maken van goede social mediaberichten

Het maken van social media berichten is niet voor iedereen even makkelijk. Wat voor onderschrift plaatst u onder een foto en hoe benadert u de doelgroep? Als marketing prinses ga ik u hiermee op weg helpen.

Gebruik korte zinnen

Het gebruik van korte en duidelijke zinnen is ontzettend belangrijk. Als uw volgers een lang verhaal onder een foto zien, is de neiging om de tekst te lezen klein. Plaats daarom geen lange verhalen onder Facebook of Instagram berichten. Hou het kort en krachtig.

Call-to-actions 

De beste manier om veel reacties te krijgen onder een bericht, is door mensen wat te laten doen. Stel een vraag, laat mensen hun vrienden onder de foto taggen, zodat ook de vrienden ook de foto zien, vertel dat ze op de link naar de website moeten klikken en ga zo maar door. Dit zorgt voor meer reacties en meer betrokkenheid bij uw social media kanalen. 

Hashtags

Wanneer u hashtags toepast in berichten, zorg ervoor dat u dan niet teveel hashtags gebruikt. Mensen vinden het vaak vervelend als een bericht te veel hashtags bevatten. Gebruik daarom niet meer dan vijf  hashtags. Door middel van hashtags kunnen mensen op uw  account komen als het account openbaar staat. Dit kan zorgen voor meer actieve bezoekers op uw account.

Taalgebruik

Moeilijke woorden, lange zinnen, gezegdes die bijna niemand gebruikt: doe dit niet. Op social media is het belangrijk vrijwel iedereen de tekst kan lezen. Zorg er daarom voor dat de tekst geen moeilijke woorden bevat, tenzij uw doelgroep bestaat uit hoogopgeleiden.

Emoji’s  

Het gebruik van emoji’s maken de berichten vrolijker en speelser. Emoji’s kunt u plaatsen waar u maar wilt in het bericht bijvoorbeeld aan het het begin of eind van de tekst. Het is ook mogelijk om bepaalde woorden te vervangen door aansprekende emoji’s.

Veel succes!

Dit artikel is geschreven door Rafaella Muheto, Marketing Prinses bij MediaMere.