Tips over wat u vooral niet op uw website moet plaatsen

Iedereen heeft een andere mening, en zo heeft iedereen ook een mening over wat een mooie website is. Er zijn op het internet veel tips en trucs over wat er wel op een website moet, maar wat mag er dan niet op een website; zijn mijn ideeën wel goed? Wat kunt u beter niet doen op uw website? Lees het hier.

Laten wij beginnen met een van de grootste afknappers: een goedkope, overdreven stockfoto. Stockfoto’s zijn goedkope of gratis foto’s die gemakkelijk te verkrijgen zijn op het internet. Gebruik absoluut geen overdreven stockfoto. De stockfoto’s die mensen op het internet zien woorden vaak niet serieus genomen.

Pop-ups zijn vensters die op willekeurige momenten en plekken op uw scherm springen. Pop-ups zijn vaak ongewenste meldingen en mensen vinden het meestal ontzettend vervelend. Er zijn daarom ook niet echt positieve vormen van de pop ups. Wel is er een soort pop-up melding wat mensen alleen maar kan helpen en dat is de klantenservice melding. Met een klantenservice melding bedoel ik dat bezoekers live kunnen chatten met de klantenservice. Dit kan dus als voorstel op het scherm komen als pop-up melding.

Een website moet het merk van uw bedrijf uitstralen. Met een simpele animatie kunt u een website net wat speelser maken en een nacht trekken van de bezoekers. Maar bij het gebruiken van teveel animaties, bijvoorbeeld het gebruik van knipperlichten en bewegende afbeeldingen, kan voor onrust zorgen. Houd het daarom subtiel.

Nu het laatste, maar wel iets wat echt totaal niet kan: het toevoegen van geluiden, stemmen of muziek kan echt niet meer. Wanneer een bezoeker op uw website zit en tegelijk een muziekje luistert en dit wordt verstoord omdat er op een website een muziekje staat, kan dit ontzettend irritant zijn. Of wanneer een bezoeker een kijkje neemt op een website en zich rot schrikt van een stem die op de website automatisch wordt afgespeeld.

Dit artikel is geschreven door Rafaella Muheto, Marketing Prins bij MediaMere.