Tips die u helpen met het starten van een eigen website

De meeste mensen denken dat een website maken enorm makkelijk is, maar een website maken is een vak apart. Als bedrijf kunt u zich eigenlijk niet veroorloven om geen website te hebben, want iedereen heeft tegenwoordig een website nodig. Wat moet ik dan op een website posten? Hoe zorg ik ervoor dat mensen op mijn website blijven? In dit artikel geef ik een paar tips voor het starten van een website.

Doel
"Het hebben van een doel is ontzettend belangrijk, want zonder een doel heb je geen resultaat", aldus Johan Cruijf. Zorg daarom dat u een duidelijke doel voor ogen heeft. Een doel stellen is totaal niet moeilijk. Schrijf voor uzelf op wat u wilt bereiken en wat voor doelgroep u wilt aantrekken met uw website. Succesvolle websites focussen zich op de gebruiker, probeert u zichzelf eens daarom te verplaatsen in een gebruiker die uw website bezoekt. Heeft de website een goed navigatiesysteem? Is het duidelijk wat voor bedrijf het is? Dit zijn vragen die u zichzelf moet stellen en daarop moet de website een antwoord kunnen geven.

Design
Hou het simpel. Het is beter om korte content op de website te plaatsen en maak gebruik van ‘lees meer’ knoppen. Zorg ervoor dat de klant duidelijk weet waar hij of zij naartoe moet gaan op de website. Bijvoorbeeld om meer informatie over het bedrijf te vinden, hierbij kunt u denken aan de locatie, waar hij/zij zich kan aanmelden, inschrijven of iets kan kopen.

Trends voor websites design komen en gaan. Probeer daarom altijd in te spelen op de trends van de toekomst, maar zoek ook een beetje stabiliteit in wat populair is. Een belangrijk fundament voor een website is dat deze simpel en overzichtelijk dient te zijn. Ook dient de website een duidelijk een strak ontwerp te hebben. Zorg ervoor dat de website niet rommelig en houdt het overzichtelijk. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone. Daarom is het ontzettend belangrijk dat uw website er niet alleen mooi uitziet op een computer, maar ook op een smartphone of tablet.

Dit artikel is geschreven door Rafaella Muheto, Marketing Prinses bij MediaMere.