Teveel mobiele data verbruikt met uw iPhone? Dit zijn de oplossingen

Bent u in het bezit van een iPhone en verbruikt u ineens veel meer data dan normaal of bent u wellicht al door uw databundel heen? Dat kan kloppen, want met de nieuwe update van Apple’s iOS hebben de makers een nieuwe functionaliteit toegevoegd.

Apple heeft een Wi-Fi-assistente toegevoegd. Als deze knop is ingeschakeld, dan wordt er automatisch mobiele data ingeschakeld als de Wi-Fi-verbinding slecht is. U  kunt deze knop uitschakelen door naar Instellingen > Mobiel netwerk > Wi-Fi-assistente te gaan. U kunt de Wi-Fi-assistente helemaal onderaan vinden.

U kunt ook apps uitschakelen die op de achtergrond mobiele data verbruiken. Wij raden u aan om zoveel mogelijk apps uit te schakelen, die je buitenshuis toch niet gebruikt.

Daarnaast hebben ze een vergelijkbare optie toegevoegd bij de iCloud Drive. Ook hier is een knop toegevoegd die ervoor zorgt dat documenten en gegevens worden overgezet via het mobiele netwerk. Wij raden u aan om deze knop ook uit te schakelen, want in de meeste gevallen bent u thuis of op werk en daar is meestal een Wi-Fi-verbinding beschikbaar, waardoor u anders onnodig data verbruikt. Bent u overdag veel onderweg als bijvoorbeeld salesmanager of servicemonteur en moet uw agenda continu bijgewerkt worden? Dan raden wij u aan om wel de iCloud-processen via uw mobiele datanetwerk te laten verlopen. U kunt deze knop uitschakelen door naar Instellingen > iCloud Drive > Gebruik mobiele data te gaan. Ook deze knop staat onderaan.