Tessa van Schagen Nederlands kampioen 200 meter

Afgelopen weekend vond het Nederlands Kampioenschap Atletiek in Utrecht plaats. Tessa van Schagen kwam in actie en nam op vrijdag al brons mee naar huis op de 100 meter sprint. Op zondag werd zij met ruime voorsprong Nederlands Kampioen 200 meter.

Vorig jaar was voor de Overveense atlete een topseizoen met een eerste plaats op de 4×100 meter en een zevende plaats op de 200 meter tijdens het Europese Kampioenschap in Amsterdam. In hetzelfde seizoen kwalificeerde Tessa zich voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro toen zij Nederlands Kampioen op de 200 meter werd.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Atletiek wist de top atlete zich te kwalificeren voor de finale op de 100 meter, en met een tijd van 11.64 seconden bereikte van Schagen een indrukwekkende derde plaats. Van Schagen laat weten het seizoen goed op te bouwen. "Ik merk dat ik steeds meer in mijn ritme kom en dat de wedstrijden steeds beter. Ik ben blij met deze derde plaats, en ik kijk ernaar uit om mijn titel te verdedigen op de 200 meter," vertelde de sprintster enthousiast.

Dankzij een uitstekende start en een fantastisch einde wist Tessa van Schagen de concurrentie ver achter zich te laten met een fantastische tijd van 23.40 seconden.

Als trotse sponsor van Tessa van Schagen feliciteren wij haar met deze geweldige prestaties!