Spotify wijzigt privacyvoorwaarden na massale ophef

Muziekstreamingdienst Spotify heeft het privacybeleid gewijzigd nadat er onlangs massale ophef over het nieuwe beleid was ontstaan. In het privacybeleid dat vorige maand werd aangekondigd stelde Spotify dat het informatie van gebruikers op smartphones en tablets mocht verzamelen, zoals contacten en foto’s.

De CEO van Spotify, Daniel Ek, maakte in een blogposting zijn excuses voor de "verwarring" die was ontstaan. Volgens Ek had het privacybeleid duidelijker moeten maken welke informatie Spotify benadert en wat hiermee gebeurt. Vervolgens stelde Ek dat Spotify nooit zonder toestemming de foto’s of locatie van gebruikers zou benaderen of verzamelen. Om dit duidelijker te maken zou het nieuwe privacybeleid worden aangepast, wat nu is gebeurd.

Ook is het privacybeleid nu vereenvoudigd en voorzien van een introductie die duidelijk moet maken hoe Spotify tegen privacy aankijkt en hiermee omgaat. "We hopen dat het duidelijkheid en context biedt", aldus Ek. Gebruikers die het nieuwe privacybeleid al hebben geaccepteerd hoeven de aangepaste versie niet meer te accepteren. Andere gebruikers krijgen de komende dagen en weken de keuze of ze met het nieuwe privacybeleid akkoord gaan.

Bron: Security.nl