Social media ontwikkelt zich flink door in 2018

In 2018 zal social media nog grotere vormen gaan aannemen en zich steeds sterker doorontwikkelen. Maar wat kunnen we nu precies gaan verwachten op gebied van social media? In dit artikel bespreken we de trends die we kunnen gaan verwachten in 2018 en wat dit betekent op social media gebied.

Meer videoverkeer

De afgelopen jaren zien we dat steeds meer content op social media bestaat uit video. Deze stijgende lijn zal ook in 2018 steeds verder doorontwikkelen. De verwachting is zelfs dat in 2020 80% van het internetverkeer via video verloopt en 87% van de marketeers video zal inzetten in hun campagnes.

Live streaming en short-live-content

Tegenwoordig is live streaming en short-live-content voor bijna iedereen toegankelijk. Dit komt door social mediakanalen zoals Facebook, Instagram en Snapchat. Live streamen en het gebruik van tijdelijke berichtjes zal aankomend jaar zelfs bijna verdubbelen.

Augmented reality

Augmented reality (AR) houdt eigenlijk in dat de realiteit wordt gebracht naar de online wereld. Een voorbeeld hiervan is de bekende app Pokemon Go. Ook Snapchat heeft momenteel een functie waarbij AR wordt gebruikt. Je kunt namelijk via een kaart zien waar jou Snapchat vrienden zich in het echt bevinden. Veel social mediakanalen  zullen in de toekomst deze functie gaan toepassen.

Gebruik chatbots door bedrijven en organisaties

Door social media kunnen bedrijven en organisaties dichter bij hun klant staan. Door het gebruik van chatbots kunnen bedrijven en organisaties is “realtime” contact maken met hun klanten.

Meer investering in “influencers’

Marketing kanalen op social media zullen in de toekomst steeds meer investeren in “influencers”. 94% van iedereen die investeert in “influencers” geloven dat het een effectieve strategie is. Ook op Twitter en Instagram vertrouwen gebruikers op aanbevelingen van “influencers”. Verder is het ook bewezen dat “influencers” 10x de succeswaarde vergroten.