Remarketing – 5 tips voor een effectieve remarketing campagne

Ooit wel een eens gehoord van remarketing? Nee? Met remarketing richt u uw advertenties alleen op uw online leads (potentiele klanten). Een remarketing campagne is een van de meeste persoonlijke, relevante en succesvolste manier van online adverteren. In dit artikel geven wij de belangrijkste tips, waar u rekening mee moet houden bij het op- en inzetten van een remarketing campagne.

Met remarketing kunt u dus advertenties laten zien aan mensen die uw website eerder hebben bezocht. Hierdoor kunt u die websitebezoekers die in het verleden interesse hebben getoond in uw producten bereiken. Remarketing wordt daarom ook we retargeting genoemd. Remarketing is een van de meeste persoonlijke en relevantste manier van online marketing. Als het succesvol wordt ingezet dan kan het een flinke bijdrage leveren aan de naamsbekendheid en het aantal conversies van uw product of service.

Het grote voordeel van een remarketing campagne is dat je mensen bereikt die daadwerkelijk behoefte hebben aan een van uw producten. Oude websitebezoekers komen niets voor niets op uw website terecht. Met remarketing kunt u deze bezoekers een relevante advertentie laten zien en nogmaals overhalen tot conversie.

Remarketingtag

Als uw graag remarketing wilt inzetten voor uw website, plaats dan de zogeheten ‘remarketingtag’ op uw website. Met deze Adwords-remarketingtag, ook wel remarketing pixel, plaats een stukje code op website. Het zorgt ervoor dat u (legal) een cookie op een uw website plaats waarmee u uw websitebezoekers aan een remarketinglijst kunt toevoegen.

Vermijd irritatie

Een belangrijk tip voor het gebruik van remarketing is dat uw de juiste balans vertoningen instelt. Dit kunt zelf bepalen in het kopje ‘frequency caps’, ook wel weergavefrequentie. Indien een campagne te vaak wordt herhaald kan het ook als irritant worden ervaren. Dit is iets wat u wilt voorkomen.

Uitsluiten

Een ander tip is het uitsluiten van mensen die al een conversie hebben gedaan. Dit wel afhankelijk van uw business. Is er binnen uw bedrijf vaak upselling zichtbaar (mensen kopen hetzelfde vaker), dan is het handig om remarketing niet uitsluiten en mensen in een later stadia nogmaals te benaderen.

Ook is er de mogelijkheid om slimme remarketing campagne in te zetten. Deze remarketing campagne heeft met een lage frequentie en langere duur, hierdoor blijft uw top of mind bij u online doelgroep.

Kies de juiste vorm van retargeting

Er zijn er ook verschillende vormen van retargeting, zoals: Google Ads remarketing, YouTube remarketing, Facebook remarketing en LinkedIn remarketing. Welke retargeting vorm het beste bij uw bedrijf is afhankelijk van uw doelgroep en de manier waarop uw de campagne wilt gaan laten tonen.

Analyseer en test

Tot slot, misschien wel het belangrijkste onderdeel van een remarketing campagne: Analyseren. Controleer altijd het aantal vertoningen, CTR en het belangrijkste: het aantal conversies. U heeft uw budgetten in eigen hand en kunt het verhogen en verlagen, wanneer u dat wilt. Houd dit goed in de gaten!

Conclusie

Als online marketingbureau geloven wij in de kracht van remarketing. Wij zijn overtuigd van de mogelijkheden en de effectiviteit van het opzetten van gerichte remarketing campagnes. Dit omdat je een specifieke doelgroep bereikt dit geïnteresseerd is met uw bedrijf of merk. Hierdoor ga je gerichter te werk en benader je niet mensen via een blinde weg.

Wilt u graag advertenties weergeven aan mensen die uw website eerder hebben bezocht of wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn van een remarketing campagne? Neem dan contact op met online marketingbureau MediaMere. Wij zijn de online marketing specialisten van Almere en hebben jarenlange ervaringen met het opzetten van remarketing campagnes. Wij helpen graag een handje mee in het ontwikkelen van uw ideale remarketing strategie.