Programma AVROTROS Vermist komt terug als Team Vermissingen bij SBS6

Vermist keert terug op TV. Na twee jaar komt het opsporingsprogramma terug onder de naam Team Vermissingen. De eerste uitzending staat gepland op 11 oktober 2017 en zal worden gepresenteerd door Rik van de Westelaken, met ondersteuning van Thijs Zeeman, Gallyon van Vessem, en misdaadjournalist Jens Olde Kalter.

Tussen 1996 en 2015 werd Vermist uitgezonden op NPO 1 door TROS. In de afleveringen werden zowel oude als recente vermissingen opgelost door gemiddeld 1,4 miljoen kijkers. Het programma heeft er mede voor gezorgd dat de Amber Alert service in het leven werd geroepen, dat helpt bij het opsporen van vermiste kinderen door mensen een SMS te sturen met het signalement van het kind.

Toen er in 2015 behoefte was aan vernieuwing, verdween Vermist van de buis. Echter merkt SBS6 dat er door velen nog behoefte is aan het programma; jaarlijks worden er ruim 40.000 vermissingen opgegeven.

Team Vermissingen gaat samenwerken met Hart van Nederland om de oproepen te herhalen en op die wijze zo veel mogelijk mensen op de hoogte te brengen. Ook worden er in het segment bij Hart van Nederland updates gegeven over eerder genoemde vermissingen.

Van 2009 tot 2015 heeft MediaMere meegewerkt aan het programma door een beheermodule op maat te maken voor het live telefoonteam. Hierdoor was het mogelijk om registraties van vermiste personen gemakkelijker te onderhouden en onderling sneller te schakelen. Verder waren Martijn en Edwin wekelijks te zien in het telefoonteam op tips aan te nemen. Ook hielpen wij met de internetredactie van het programma en functioneerden Martijn en Edwin als stand-in om de teksten door te bespreken met presentator Jaap Jongbloed.