Pinterest voor beginners

Pinterest voor beginners

Pinterest staat vol met nuttige ideeën, recepten, ontwerpideeën, projectconcepten en meer. Daarnaast is het de droom van iedere marketeer, met krachtige opties voor adverteren. Pinterest is een social media platform dat minder vaak gebruikt wordt dan bijvoorbeeld Instagram en Facebook. Pinterest is een platform met een meer specifieke doelgroep, maar het blijft een interessant platform voor marketeers. Pinterest heeft een beetje het imago van een online prikbord. Toch is het veel meer dan dat en biedt het platform kansen om meer verkeer naar je website of webshop te krijgen. 

Als je Pinterest zegt, denken mensen vaak direct aan het verzamelen van mooie plaatjes. Pinterest is een visuele zoekmachine. Je kunt van alles vinden op dit platform. De content is visueel, maar achter die content schuilen vaak links naar de bron waarop het beeld staat. Dit platform biedt dus veel mogelijkheden om meer verkeer naar je website te genereren en hoger in de resultaten van Google te belanden. Ook is aanwezigheid op Pinterest een goede manier om je naamsbekendheid te vergroten.

 

Feiten over Pinterest

 • Pinterest is begonnen als een soort social media platform, maar is ondertussen uitgegroeid tot een visuele zoekmachine en een platform voor e-commerce.
 • Een gemiddeld bezoek aan Pinterest duurt iets meer dan 5 minuten.
 • 85% van de Pinterest gebruikers gebruikt de mobiele app.
 • 66% van de pins die geplaatst wordt, representeren merken of producten.
 • De meest populaire categorie op Pinterest is de categorie ‘eten & drinken’. 

 

Populariteit van Pinterest

Pinterest lijkt misschien niet zo groot, toch is het platform erg populair.

 • Bijna driekwart van de gebruikers is vrouw en twee derde van de gebruikers is tussen de 18 en 49 jaar oud.
 • Gemiddeld worden er maandelijks 2 miljard zoekopdrachten uitgevoerd op de website.
 • Meer dan de helft van de geplaatste pins gaan over merken en producten. 

 

Zo kun je jouw bedrijf promoten op Pinterest

 1. Maak een profiel aan voor jouw merk door een zakelijk account aan te maken. Zorg ervoor dat het profiel er professioneel en on-brand uitziet met een link naar jouw website.
 2. Plaats regelmatig relevante foto’s en video’s van hoge kwaliteit. Hoe meer je post, hoe meer exposure je krijgt.
 3. Maak borden aan voor verschillende soorten pinnen die je aan het maken bent. Neem daarbij in de namen de trefwoorden op waarop je graag gevonden wilt worden.
 4. Ga op zoek naar accounts die je leuk vindt en die misschien gerelateerd zijn aan jouw bedrijf. Je kunt deze accounts gaan volgen, misschien volgen ze je zelfs wel terug.
 5. Maak gebruik van de Pinterest Widget Builder om knoppen voor op je website te maken, zoals knoppen voor ‘Opslaan’ en ‘Volgen’.
 6. Reserveer een budget en ga adverteren via Pinterest. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het adverteren op Pinterest, zoals door een video of een carrousel.
 7. Maak je Pinterest-profiel winkelbaar door productpinnen te maken met prijsinformatie, beschikbaarheid, producttitels en beschrijvingen.
 8. Ga op zoek naar influencers op Pinterest om mee samen te werken.