Perfecte ingrediënten voor een goede video: hoe maak ik een video?

Het maken van een video hoeft niet lastig te zijn. Wel moet u een beetje kennis hebben, want u wil natuurlijk wel de beste kwaliteit voor de video hebben. Het hebben van goede beeld- en geluidskwaliteit is enorm belangrijk voor een goede video voor uw bedrijf of YouTube kanaal.

Voorbereiding
Als u een filmpje wilt maken waar een verhaal in zit, maak dan een script, schrijf daar ook de tekst op. Dit is heel handig want u wilt niet dat u uw ideeën tijdens het filmen vergeet. Als u weet wat de verhaallijn is ga dan oefenen. Zorg ervoor dat iedereen weet wat hij of zij moet zeggen zonder naar het script te kijken. Oefen zoals u wilt dat het op de video overkomt, wees daarom enthousiast en vrolijk.

Het maken van de video
Het hebben van goede beeld- en geluidskwaliteit is enorm belangrijk. Zorg ervoor dat het geluid van de video optimaal is ga in een rustige kamer zitten zonder andere geluiden. Gebruik een microfoon die de omgevingsgeluiden dempt. Als u gaat filmen ga dan niet in de avond filmen of als het buiten donker is. Het filmen in daglicht is het mooist op camera, ga daarom in de ochtend of vroeg in de middag filmen.

De locatie waar u gaat filmen is ontzettend belangrijk. Kies een locatie waar de belichting goed is. Kies een lichte kamer en vermijd donkere plekken en kamers. Als u een locatie heeft gekozen, zorg er dan voor dat het er netjes uitziet. Zorg voor een schone en opgeruimde achtergrond.

Bewerken van de video
Als u niet veel afweet over het bewerken van video’s ga dan naar YouTube en kijk een  tutorial, dat kan u enorm helpen. Als u verschillende shots heeft gemaakt, plak deze dan aan elkaar en haal onnodige momenten eruit. Wat er vaak gebeurt als mensen voor het eerst gaan editen is dat ze te veel aan de video willen bewerken. Houd het filmpje simpel gebruik geen speciale overgangen en aparte effecten. Als u gaat editen zorg er dan voor dat het  geluid in de hele video op hetzelfde niveau is. Wanneer u klaar bent met het bewerken van de video sla hem dan op in het formaat 1920 x 1080. Dit geeft de beste kwaliteit aan de video.

Dit artikel is geschreven door Rafaella Muheto, Marketing Prinses bij MediaMere.