Op welke positie staat mijn website in Google?

Veel eigenaren van websites vragen zich af op welke plaats zij staan in Google. De grootste vraag hierbij is hoe uw website op nummer één komt te staan in de zoekresultaten van Google. In dit artikel vertel ik u hoe u deze posities kunt tracken. Met deze informatie kunt u zien op welke plaats uw website staat in Google.

Google indexatie

Er zijn verschillende manieren om te scoren met uw website op Google. SEO-optimalisatie is hier een voorbeeld van, wilt u meer van SEO-optimalisatie weten? Lees dan dit artikel over de vijf basis SEO-tips voor uw website.
 
Wanneer een pagina geïndexeerd is door Google (dit betekent dat Google de content die u biedt toegevoegde waarde heeft), dan wordt uw website hoger in de Google ranglijst geplaatst. Het is vervolgens de kunst om met uw website of pagina steeds hoger in Google te scoren en als u al goed in Google scoort, op die positie te blijven.

SEO analyse tools

Om uw positie in Google te meten, zijn er verschillende gratis tools om te beschikbaar. Wanneer u de SEO-optimalisatie heeft doorgevoerd, wilt u natuurlijk weten wat deze optimalisatie voor uw website heeft gedaan. Denkt u hierbij aan welke pagina’s voor verkeer hebben gezorgd en welke pagina’s juist niet. Hieronder vindt u een aantal programma’s waar u gebruik van kunt maken.

Rank Tracker

Dit programma houdt bij met welke zoekwoorden en met welke bijbehorende landingspagina u scoort op Google. U kunt zien welke zoekwoorden in populariteit zijn gestegen en welke zijn gedaald. Daarnaast kunt u zo veel zoekwoorden bijhouden als u wilt. Super handig!

Ahrefs

Ahrefs is een SEO analyse programma waarmee u verschillende punten van uw website kunt meten, zoals het aantal backlinks en uw positie in een zoekmachine. Het is met deze tool is het ook mogelijk om een analyse te maken van de concurrentie. Dit is mogelijk met de ‘positions explorer’. Deze functie beantwoordt vragen als: ‘Wat zijn de posities van mijn concurrentie?’ en ‘Hoe scoren mijn concurrenten met bepaalde zoekwoorden in Google?’ Door middel van overzichtelijke dashboards krijgt u een goed beeld van hoe uw website presteert in Google. Dit programma is helaas niet gratis, maar u kunt wel gebruikmaken van een veertiendaags proefabonnement.

Als u gebruik maakt van al deze tools krijgt u een goed beeld van waar uw website gepositioneerd staat in Google hier kunt u vervolgens op inspelen met eventuele advertenties. Waar wacht u nog op? Begin vandaag nog!