Ondernemer in de spotlight: Jim Bisschop van Innobee

Wij vinden het leuk om ondernemers in de spotlight te zetten. Dit keer is het woord aan Jim Bisschop van Innobee. Hij maakt hoesjes voor de iPhone en Samsung-telefoons.

1. Wat is de naam van jullie bedrijf?
"De naam van ons bedrijf is Innobee"

2. Wat doet jullie bedrijf?
"We maken mobiele accessoires, op dit moment zijn we bezig met telefoonhoesjes waarin je een contactloze betaalpas kunt opbergen en wat beveiligd is tegen contactloos skimmen. Aan de andere kant van het hoesje kun je je ov-chipkaart of bedrijfspas in doen zodat je snel in en uit kan checken."

3. Hoeveel mensen werken er op de afdeling?
"Ik werk samen met mijn compagnon, daarnaast hebben wij twee stagiairs."

4. Is er een  duidelijke taakverdeling?
"Wij werken met een hecht team en taakverdeling. Mijn compagnon houdt zich bezig met de sales en de marketing zoals evenementen. De helicopterview op het bedrijf, human resources, online marketing en productie zijn mijn verantwoordelijkheid."

"Chantal  richt zich op de productontwikkeling bij InnoBee. Een voorbeeld hiervan is de verpakking die zij heeft ontwikkeld. Ze is erg creatief en ondersteunt ons in de processen waar dit nodig is."

"Remy heeft veel kennis van inkoop en verkoop met internationale bedrijven. Hier ondersteunt hij ons in en daarnaast helpt het met creëren van nieuwe berichten op Social Media."

5. Kun je een beeld schetsen van een typische werkdag?
"Die is er eigenlijk niet echt, ik denk niet dat je met een startup echt een typische werkdag hebt. Als je binnen loopt denk je dat je de hele dag hebt gepland maar doordat nooit alles precies gaat volgens de planning is het is eigenlijk heel hectisch."

6. Wat zijn de toekomstplannen van het bedrijf?
"Onze crowdfundingcampagne is op dit moment het belangrijkst. Want het resultaat van de campagne vertelt ons hoe wenselijk ons product is. Ook hebben we hier een kleine oplage liggen die we willen verkopen aan bedrijven. Afhankelijk van de resultaten van beide trajecten, maken we een balans op en kijken we of het bedrijf rendabel genoeg is."

7. Wat is echt kenmerkend voor jullie bedrijf?
"Wij zitten nu in de startup fase. Dat betekent dat we hard moeten werken om het bedrijf in beweging te krijgen. Er is ook veel onderlinge afstemming nodig. Dit zijn echt kenmerken van ons bedrijf op dit moment.

8. Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
"Ik hoop dat ik door mijn klanten omschreven wordt als iemand die vriendelijk is, altijd wilt helpen met problemen oplossen en hen altijd te woord staat en net iets meer doet dan nodig."

9. Welke kwaliteit waarderen jullie het meeste aan MediaMere?
"Ik heb zelf eigenlijk meer te maken met Martijn als eigenaar dan met MediaMere als bedrijf. Maar wat ik zie is dat MediaMere een heel betrokken bedrijf is wat veel waarde hecht aan het nakomen van afspraken, dus als ze iets toe hebben gezegd naar een klant toe dan gebeurd dat ook. Verder is MediaMere erg trouw, positief en bereid om een stapje harder te zetten voor een klant."

10. Waarom zouden jullie MediaMere aanraden aan andere bedrijven?
"Omdat MediaMere alles doet om de behoefte van de klant in te vullen, ze gaan met je in gesprek en onderzoeken wat je wilt. Ze zijn positief, scherp en kijken altijd naar alle mogelijkheden en passen dat helemaal naar de wensen van een klant. MediaMere is een heel veelzijdig bedrijf, dus eigenlijk als je ook maar iets nodig hebt wat te maken heeft met media/informatie/communicatie dan moet je bij MediaMere zijn."

Bekijk de website van Jim op www.inno-bee.nl.