Met deze tips kun je jouw Instagram account optimaliseren! 

Succesvol Instagram account

Het wordt door het constant veranderende algoritme van Instagram steeds lastiger om jouw volgers te bereiken en resultaten te behalen. Met deze 5 tips kun je jouw Instagram account zo goed mogelijk optimaliseren!

 

Tip 1: Wees consistent

Consistentie is heel belangrijk op social media. Dagelijks zien jouw volgers honderden foto’s voorbij komen. Door meerdere keren per week een foto te plaatsen, komt jouw foto zoveel mogelijk bovenaan te staan. Zo zien jouw volgers de foto ook. Maak naast de Instagram feed bovendien ook gebruik van Instagram Stories.

Als je een bedrijfsprofiel hebt, is het belangrijk om zo nu en dan eens naar de statistieken te kijken. De statistieken zijn namelijk gebaseerd op jouw volgers. Aan de hand van deze statistieken kun je bijvoorbeeld beslissen op welke dagen jij een foto wilt plaatsen, om zoveel mogelijk likes en reacties te krijgen.

 

Tip 2: Zorg voor een aantrekkelijk Instagram profiel

Het eerste wat je ziet als je een Instagram profiel bezoekt, is de profielfoto, de naam en de bio. Zorg dat je een duidelijke en aantrekkelijke profielfoto hebt en gebruik jouw naam of de naam van het bedrijf. Schrijf bovendien een relevante en interessante bio. Zet in de bio bijvoorbeeld wie je bent en wat je doet. Eindig je bio altijd met de URL van je website. 

 

Tip 3: Zorg voor één geheel op je Instagram profiel

Zorg dat je Instagram profiel er netjes, overzichtelijk en als één geheel uitziet. Maak bijvoorbeeld gebruik van een huisstijl of gebruik dezelfde filter bij iedere foto. 

Bij het kiezen van een foto is het goed om te weten dat foto’s met personen erop het gemiddeld 38% beter doen dan foto’s met alleen producten of een locatie. Zorg ervoor dat de foto’s van goede kwaliteit zijn. Zorg daarnaast vooral ook voor afwisseling in de foto’s: wissel zakelijke foto’s af met een gezamenlijke lunch. Dit zorgt ervoor dat volgers zich beter kunnen inleven. Tijdens het scrollen trekken bewegende beelden de aandacht, dus plaats vooral ook video’s of een Boomerang.

 

Tip 4: Maak gebruik van hashtags

Er zijn algemene hashtags die heel veel gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld #love of #friendship. Je wilt het gebruik van deze hashtags liever vermijden. Wanneer je deze hashtags gebruikt, zal de foto namelijk waarschijnlijk niet worden weergegeven. Bedenk daarom relevante hashtags voor jouw profiel en jouw bedrijf. Probeer hierbij niet te specifiek te zijn en maak de hashtags niet te lang. Plaats ook altijd de naam van jouw bedrijf in een hashtag. Zo krijgen klanten die op de bedrijfsnaam zoeken meteen een overzicht van alle foto’s. Bovendien kunnen klanten deze hashtag gebruiken als ze een product dat ze bij jullie hebben gekocht op hun eigen profiel plaatsen. 

 

Tip 5: Wees betrokken bij je volgers

Betrokkenheid bij je volgers is belangrijk, zowel bij een persoonlijk als een zakelijk Instagram account. Door betrokken te zijn bij je volgers bouw je een community op en zullen volgers vaker naar jouw pagina kijken. 

Reageer bijvoorbeeld eens op een foto van een volger of ga een volger terugvolgen als een blijk van waardering. 

 

Hopelijk helpen deze tips je op weg naar een succesvol Instagram account. Het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt met je Instagram account. Als de foto’s uitstralen wie jij bent of wie je bedrijf is, dan is het aantrekkelijk om je account te gaan volgen. Zou je graag hulp willen bij het opzetten van een Instagram account? Neem dan contact met ons op!