Met deze tips gaat jouw videomarketing als een raket!

Tips voor een goede videomarketingstrategie

Videomarketing is razend populair. Je kunt echter niet zomaar aan de slag gaan met videomarketing, je moet eerst goed nadenken over je strategie. Met deze tips heb jij binnen no-time een videomarketing strategie bedacht.

1. Houd rekening met de customer journey

Klanten hebben verschillende behoeftes. Deze behoeftes zijn afhankelijk van waar zij zich bevinden in de customer journey. Jij kunt hen helpen door ze naar de volgende fase te brengen.

Voordat je een video gaat schieten, is het belangrijk om te bedenken in welke fase van de customer journey de doelgroep van de video zit. Een video voor mensen in de awareness-fase zit anders in elkaar dan een video voor mensen in de advocacy-fase.

De awareness-fase

In de awareness-fase laat je mensen kennismaken met je product of dienst. Na het zien van een awareness-video moet de klant zich bedenken dat hij/zij een ‘probleem’ heeft. Jouw bedrijf kan dat probleem oplossen. Een heel goed voorbeeld van een awareness-video is de klassieke commercial. Ook vlogs zijn tegenwoordig een populaire manier om awareness te creëren, vooral op social media.

De consideration-fase

In de consideration-fase gaat de klant afwegen waar hij zijn mogelijke aankoop wil gaan doen. Hij zal verschillende producten en bedrijven met elkaar gaan vergelijken. Je kunt in de consideration-fase bijvoorbeeld gebruik maken van een kennismakingsvideo, een bedrijfsfilm of een uitlegvideo.

De decision-fase

In de decision-fase gaat de consument over tot een aanschaf. Je moet de consument dus overtuigen om dit bij jouw bedrijf te doen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een productvideo, een testimonial of door een kijkje achter de schermen te geven met een bedrijfsvideo.

De retention-fase

Na de aanschaf volgt de retention fase. In deze fase staat service centraal (vragen over product of dienst). In deze fase kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een bedanktvideo of een instructievideo.

 

2. Testen

Ook bij videomarketing is testen heel belangrijk. Door te testen, kun je jouw content verbeteren. Wat kun je allemaal testen?

  • Op welke socialmedia-kanalen presteren mijn video’s het best?
  • Op wat voor soort thumbnail klikken de meeste mensen?
  • Voor welk doel kan ik video inzetten?

 

3. De lengte van de video

Het blijft lastig om te bepalen wat de perfecte lengte van je video is. Het is echter wel ontzettend belangrijk om dit te onderzoeken. Over het algemeen geldt: hoe korter, hoe beter. Vooral op social media is het belangrijk dat je meteen de aandacht trekt en vasthoudt, maar zorg wel dat je alle informatie doorgeeft. Langere video’s kun je bijvoorbeeld plaatsen op IGTV of YouTube. 

Het is belangrijk dat je meteen de aandacht van de kijker pakt. Dit moet in de eerste drie tot vijf seconden gebeuren. Na vijf seconden zullen mensen verder scrollen als ze het niet interessant genoeg vinden om te blijven kijken. 

De lengte van de video is natuurlijk ook afhankelijk van de inhoud en de context. Houd rekening met je doelgroep, je boodschap en het doel van je video.

 

Wij hopen dat je met deze tips aan de slag kunt met jouw eigen videomarketingstrategie. Mocht je toch nog graag wat hulp willen, dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij hebben experts op het gebied van videomarketing en kunnen bijvoorbeeld een training geven. Neem even contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.