Meer winkelbezoekers door middel van Facebookadvertenties

Tegenwoordig is Facebook ideaal voor adverteren. Niet alleen voor uw website maar ook voor uw fysieke winkel. Op deze manier van adverteren kunt u instellen welke doelgroep u wilt bereiken en u kunt vervolgens instellen waar deze doelgroep zich bevindt. Bijvoorbeeld regio Noord-Holland.

Marketingdoelstellingen

Er zijn twee marketingdoelstellingen die u kunt gebruiken op Facebook waarmee u meer winkelbezoekers kunt krijgen. Deze zijn:

Winkelbezoeken

Deze optie is van toepassing als u meer winkels heeft, Facebook geeft namelijk verschillende filialen in de buurt aan. Als u maar één winkel heeft dan kunt u deze functie niet gebruiken omdat de winkel geen groot bereik heeft.

Bereik

De tweede doelstelling is bereik. Hiermee kunt u gemakkelijk een winkel promoten en de targeting net zo lokaal zetten als bij winkelbezoeken. Alle andere opties zijn grotendeels hetzelfde. Helaas is het alleen niet mogelijk om Facebook aanbiedingen te koppelen aan uw bericht. Dit kan wel weer opgelost worden door gebruik te maken van een kortingscode in uw advertentie.  

De instellingen van een lokale campagne

Bij een lokale campagne zijn de instellingen grotendeels hetzelfde als bij een normale Facebookcampagne:

 • U voegt uw adres of bedrijfslocatie toe (hangt af van de marketingdoelstelling)
 • Demografische factoren (de juiste leeftijden, geslacht en taal)
 • U bepaalt de plaatsingen.

Bij locaties moet u rekening houden met het volgende:

 • Iedereen in deze locatie > Iedereen wiens huis of meest recente locatie zich binnen het geselecteerde gebied bevindt.
 • Personen die hier wonen > Mensen wiens huis zich binnen het geselecteerde gebied bevindt.
 • Personen die hier onlangs zijn geweest > Mensen wiens meest recente locatie zich binnen het geselecteerde gebied bevindt.
 • Personen die reizen in deze locatie > Mensen wiens meest recentste locatie binnen het geselecteerde gebied ligt, maar wiens huis meer dan 125 mi/200 km weg is.

Budget en planning

Onder de kop budget en planning bij uw advertentie beheer in Facebook, staat de instelling ‘optimalisatie voor advertentieweergave’. Met deze instelling kunt u bepalen hoe vaak een advertentie vertoont mag worden aan de doelgroep.

Doelstelling winkelbezoeken:

 

 • Uniek bereik per dag: 1 weergave per persoon.
 • Winkelbezoek: Facebook toont uw advertenties aan mensen die het meest waarschijnlijk uw bedrijfslocaties bezoeken.

Doelstelling bereik:

 

 • Bereik: Advertenties worden aan het maximaal aantal personen getoond.
 • Weergaven: uw advertenties worden zo vaak mogelijk getoond.

Advertentie

Het laatste wat u instelt is de advertentie die u wilt laten zien aan uw doelgroep. Als u begint met een nieuw bericht maken raad ik u een carrousel aan.

In de carrousel kunt u meer informatie kwijt, zoals een actie, sale of korting. Ook kunt u een Google maps kaart toevoegen om te laten zien waar uw winkel gelokaliseerd is.

Bij het maken van zo’n advertentie moet u een goed pakkende tekst schrijven waarmee u de lezer overtuigd om het product bij u te kopen. Dit wordt ook wel een call-to-action genoemd omdat u de lezer overtuigd om actie te ondernemen. Daarnaast is het ook van belang dat u gebruik maakt van afbeeldingen, drie zijn er al meer dan genoeg! Afbeeldingen en een goed passende kop maken uw bericht goed zichtbaar voor de lezer. Als de lezer geïnteresseerd raakt zal hij of zij verder gaan lezen.

Dit artikel is geschreven door Benjamin Kops, Marketing Prins bij MediaMere.