MediaMere is ook van de partij bij Almere On Stage 2021!

Op 11 maart 2021 is MediaMere te vinden bij Almere On Stage! Een beroepenfeest voor leerlingen van het VMBO uit Almere. Dan denk je meteen aan Almere On Stage! Almere On Stage is een beroepenfeest voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Bij Almere On Stage gaan de leerlingen mensen ontmoeten die een mooi beroep uitoefenen. Leerlingen en beroepsbeoefenaren gaan met elkaar in gesprek over het beroep en de doedag. Na het gesprek maakt de leerling en afspraak voor een bezoek op de doe dag. De doe dag is een aantal weken later.

Als voorbereiding op Almere On Stage krijgen de leerlingen een training. Tijdens deze training leren de leerlingen wat een netwerk is, over netwerkgedrag en het onderhouden van het nieuwe netwerk. Je oefent hoe je jezelf moet voorstellen, hoe je een gesprek moet voeren en welke vragen je kunt stellen. De leerlingen gaan een eigen visitekaartje maken. Dit visitekaartje wisselt de leerling uit met de beroepsbeoefenaren. Beide weten dan met wie zij op het beroepenfeest gesproken hebben en misschien wel een afspraak hebben gemaakt. De leerlingen krijgen van de docenten vooraf van het beroepenfeest een Almere On Stage paspoort. Hierin kunnen de leerlingen hun afspraak opschrijven.

Veel mensen denken dat Almere On Stage speeddaten is, maar Almere On Stage is meer gericht op het opbouwen van een netwerk. Als het de leerlingen lukt om deze contacten te onderhouden, levert het hen later misschien wel een stageplaats of zelfs een baan op na de vervolgopleiding.

We hopen dat wij de leerlingen een goede impressie kunnen geven over het zijn van een marketeer en dat zij later natuurlijk ook dit mooie beroep gaan uitoefenen. Tot 11 maart!