MediaMere Goes Green!

Vorige week heeft MediaMere een hele mooie stap mogen zetten in onze duurzaamheidstrategie. Wij hebben ons dak voorzien van zonnepanelen. De installatie bestaat totaal uit 24 zonnepanelen van elk 335 Wp, met een totaalvermogen van 8.040 Wattpiek en dat op een oppervlakte van bijna 60 m2. Met deze installatie kan een jaarlijkse productie worden behaald van 6.525 kWh. MediaMere voorziet hierdoor volledig in haar eigen energiebehoefte.

“Het is super gaaf dat ons bedrijf nu volledig energieneutraal is en het toffe is: wij wekken nu meer op dan dat wij verbruiken, waardoor wij kunnen terugleveren aan het energienet. Hierdoor kan ook de omgeving profiteren van deze groene energie.”, vertelt Martijn de Vries. “En dat sluit perfect aan bij ons streven naar duurzaam ondernemerschap.”

Duurzaamheid op de agenda
Onze sterke wil naar duurzaamheid ontstond toen wij businesspartner werden bij de Floriade Expo 2020. Wij vinden namelijk dat ook onze kinderen straks geen nadeel moeten ondervinden van ons huidige energiegebruik.

Led-verlichting
En inmiddels hebben wij hierin mooie stappen mogen zetten. Zo hebben wij ons energieverbruik op verlichting volledig verduurzaamd door de huidige lampen te vervangen voor slimme LED-lampen. Aan deze LED-lampen zijn sensoren verbonden. Deze sensoren zorgen ervoor dat de LED-lampen automatisch aan en uit gaan. Verder is onze verlichting zo ingesteld de lampen automatisch uitgaan als er niemand meer aanwezig is in het bedrijfspand.

What’s next?
Maar wij zijn nog niet klaar. Omdat wij ook geloven in duurzaam vervoer laten wij in de toekomst een laadpaal plaatsen voor het bedrijfspand. We willen elektrisch rijden stimuleren en geloven erin dat in de toekomst ons volledige wagenpark elektrisch zal rijden. Op deze wijze kunnen onze klanten hun auto gratis opladen door de energie van de zon.