Media vormgeving bij MediaMere

Marketing van bedrijven is iets waar MediaMere bekend om staat, maar wat valt nu eigenlijk allemaal onder onze aanpak van het uiten van de marketing? In deze blog wordt het onderdeel Media Vormgeving onder de loep genomen. Wat doen zij en hoe gaan zij te werk?

De media vormgeving afdeling van MediaMere houdt zich bezig met het ontwikkelen van logo’s en het creëren van content voor de klanten. Onder content verstaan wij onder andere het schrijven van blogs, het ontwikkelen van foto’s voor op de pagina’s, het bijhouden en gebruik maken van de narrowcasting kanalen en het creëren van essentiële social media feed. Dit doen zij met diverse programma’s en niet in een enkele, dit omdat zij op deze wijze de allerbeste producten kunnen opleveren in de beste kwaliteit.
 
Iedere vormgever heeft natuurlijk een eigen werkstijl en houdt zich altijd zoveel mogelijk aan de huisstijl van de klanten, mits deze iets totaal nieuws wilt hebben. Hiervoor is een duidelijke communicatie uiterst belangrijk. Dit biedt namelijk de ruimte om open en samen met elkaar te kunnen werken aan een perfect resultaat, waar zowel de klant als de vormgevers enorm tevreden op terug kunnen kijken. Zij zijn als afdeling ook transparant en kunnen, als de klant dat wilt, tussentijds producten opleveren.
 
Maar waarom hechten wij zo enorm veel waarde aan bijvoorbeeld het maken van een logo van een bedrijf, het hoort toch om het product of de dienst te gaan? Het belangrijke in een logo is dat het al uit kan stralen waar je bedrijf voor staat, hoe jij naar buiten komt naar jouw klanten en het kan zelfs zo zijn dat kleurgebruik laat zien wat voor soort bedrijf het is. Mensen krijgen een gevoel bij een kleur en elke branche heeft weer eigen kleuren die wel of niet aanslaan bij de doelgroep. Een logo heeft dus als functie: de eerste indruk!
 
Een eerste indruk moet natuurlijk goed zijn, zo wordt de naamsbekendheid in ieder geval versterkt en kan het een positieve invloed hebben op de conversie.
 
Als ander voorbeeld is de social media van een bedrijf onderhouden ook enorm belangrijk. Waarschijnlijk zit 95% van de doelgroep in ieder geval op één van de social media kanalen. Door herhaling (vroeger televisiereclames), zal je in mensen hun hoofd blijven. Hier is natuurlijk ook een enorme concurrentie, dus de creativiteit van de Media Vormgevers en de kunde van de online marketeers bepalen het succes op social media.
 
Benieuwd wat onze media vormgeving kant voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op!