Martijn de Vries verkozen tot ‘Jonge Flevolandse Ondernemer van het Jaar 2015’

De vakjury heeft vrijdag 12 februari 2016 de titel ‘Jonge Flevolandse Ondernemer van het Jaar’ uitgereikt aan Martijn de Vries, oprichter van MediaMere.

Op 15-jarige leeftijd begon Martijn de Vries met zijn onderneming MediaMere. Vroeger keek hij samen met zijn oppas en broertje Edwin de Vries naar de soapserie ‘Goede Tijden Slechte Tijden’. In deze soapserie zat het reclamebureau ‘Alberts & Alberts’. Dit reclamebureau werd gerund door twee broers. Dit reclamebureau inspireerde Martijn de Vries en hij wilde dit ook graag met zijn broer.

Edwin de Vries vond zijn sport leuker, dan het ondernemen en daarom is Martijn de Vries begonnen met zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ondertussen is het alweer 4 jaar geleden, dat een jongensdroom werkelijkheid werd. Edwin de Vries kwam alsnog bij het bedrijf werken.

Martijn de Vries vindt het geweldig om studenten op te leiden binnen zijn bedrijf en MediaMere is dan ook een erkend leerbedrijf waar al diverse studenten mochten stagelopen. Daarnaast zet Martijn de Vries zich graag maatschappelijk in door regelmatig gastcolleges te verzorgen over ondernemerschap en is hij actief in diverse adviescommissies om het ondernemerschap in het onderwijs te bevorderen.

Ook zet Martijn de Vries zich graag in voor de startups in de stad Almere. Met StartupAlmere wordt gestreefd naar een ecosysteem, waarin de startups en de corporates elkaar kunnen vinden. Verder worden evenementen georganiseerd rondom het thema startups.

Tot en met zondag 7 februari 2016 was het mogelijk om jonge ondernemers te nomineren. Samen met nog 4 genomineerde ondernemingen heeft de vakjury besloten om Martijn de Vries te verkiezen als winnaar.

De ‘Jonge Flevolandse Ondernemer van het Jaar’ werd georganiseerd door de JOVD Flevoland en vond plaats bij Places to work in Almere.

De foto op de voorpagina is gemaakt door fotograaf Marco ter Beek van Marco ter Beek Photography.