Martijn de Vries te gast bij Easy FM!

Martijn de Vries en Vincent van Wulfen zijn te gast bij Easy FM op de grote markt.

Martijn de Vries

Kort stellen Martijn en Vincent zichzelf voor. Eerst is Martijn aan de beurt, hij vertelt dat hij eindbaas is bij MediaMere, Mede-eindbaas bij Greenscreen Events en Gadgetbaas bij TechMere. TechMere is de ICT-tak. Martijn is begonnen bij zijn ouders op de zolderkamer. Vanuit de zolderkamer is hij verhuisd naar de Gooisekant waar hij een kantoor had met twee andere. Daarna is hij verhuisd naar Places to Work Almere, na hier een tijdje gezeten te hebben is hij opnieuw verhuisd naar de Gooisekant. Dat was begin van dit jaar. Een mooi kantoor met genoeg ruimte voor alle mensen van het team. Waar komt de naam MediaMere eigenlijk vandaan? Martijn is een echte fan van Almere vandaar MediaMere. Martijn vindt de identiteit van Almere tof. Hierna stelde Vincent zichzelf voor.

Vincent van Wulfen

Vincent is een man van 74 jaar, met zijn eigen onderneming Startersloket- & Adviescentrum Almere Flevoland helpt hij jonge ondernemers en neemt hij de taak van coach op zich. Hij geeft advies aan middel-grote en kleine bedrijven op het gebied van marketing, financiën, personeelszaken en kostenbesparingen. Vincent is geboren en getogen in Eindhoven en woont pas sinds 2014 in Almere.

Kort geleden is Martijn de Vries te gast geweest bij Omroep Flevoland met zijn inchecksysteem. Aangekomen in het restaurant kunt u een QR-code scannen en vervolgens de 8 vragen van de overheid beantwoorden over uw gezondheid. Aan de hand van de antwoorden op de vragen wordt er bepaald of u mag blijven zitten of niet. Als er een uitbraak komt van Corona kunnen de horecaondernemingen precies zien wie er op dat moment in het restaurant waren. Het inchecksysteem is verkocht aan horeca ondernemingen waaronder View Almere en De Kapitein Almere.

Vincent heeft veel internationale ervaring. De handelswijze is in elk land anders. Vincent vertelt over de verschillen in handelswijze voor verschillende culturen. Hij heeft het over België en Japan.

Presentatie op het ondernemersplein

Martijn en Vincent hebben elkaar woensdag ontmoet bij de presentatie van Martijn op het ondernemersplein gevestigd in het gemeentehuis van Almere. Martijn gaf daar een presentatie over marketing. Beide hadden geen idee dat ze een dag later samen bij Easy FM zouden zitten. Ze zijn op het ondernemersplein aan de praat geraakt en toen kwamen ze er achter. Vincent vind dat Martijn het goed heeft gedaan. Hij noemt Martijn een vakmannetje. Vincent vertelt wat hij heeft geleerd bij de workshop van Martijn.

De gasten van de radioshow mogen altijd een nummer kiezen. Vincent heeft voor dit nummer gekozen omdat; Koude oorlog van de zijkant mee gemaakt. De Berlijnse muur viel een jaar nadat dit nummer uitkwam. Vandaar dit nummer.

Tafelronde 155 en het Running Dinner

Tafelronde 155 Almere, een leeftijdsgroep voor mannen tot 40 jaar met nu 16 leden. Kennissessies om kennis op te doen. Evenementen organiseren bijvoorbeeld; Handen uit de mouwen, Martijn en de andere leden zijn toen naar de Kiekendief gegaan om een bingo te organiseren voor de ouderen. De ouderen hadden een leuke dag en de verzorgers konden even ontspannen. Maar hoe kom je dan bij die groep? Je moet gevraagd worden door 1 van de leden. Je kan jezelf niet aanmelden. Vincent noemt de Tafelronde 155 Almere een veilige plek om op je bek te gaan.

Tafelronde 155 organiseer jaarlijks het Running Dinner Het Running Dinner is een evenement waar veel mensen op af komen. Met het Running Dinner wordt er geld opgehaald voor een goed doel. Je kan een ticket kopen en dan eet je alle gerechten in een ander restaurant met telkens andere mensen aan tafel. Na het diner is er een feest en wordt ook de cheque overhandigt aan het goede doel.

Sinds kort is Vincent lid van de VBA bij de thema kring onderwijs en arbeidsmarkt. Vincent heeft altijd in internationale of nationale besturen gezeten en hij heeft veel gastcolleges gegeven op scholen. Hij vindt het leuk om jonge mensen te helpen en om de jeugd niet alleen uit boekjes te laten leren.

Waar Vincent zich vreselijk over kan opwinden is het onderwijs, de theorie en praktijk sluiten niet goed op elkaar aan. Er ontstaat een gat omdat het in het bedrijfsleven heel snel gaat. De onderwijsinstellingen zitten heel anders in elkaar dan bedrijven.

In heel Nederland zijn stageplekken te weinig, dat is een groot probleem. De leerlingen zonder stage krijgen een vervangende opdracht van school, maar daar leren zij een stuk minder van dan de leerlingen die een stage hebben in het bedrijfsleven. Hoe gaan de leerlingen met een vervangende stage die 720 uur of misschien wel meer vol maken op school.

De ambitie van Martijn

Wat is de ambitie van Martijn: Als Martijn 50 jaar is zou hij graag een bedrijf willen waar 100 mensen werken. Waar de medewerkers werken met veel lol maar vooral in Almere blijven.

Het nummer waar Martijn voor heeft gekozen is een nummer van Avicii, hij heeft aan dit nummer goede herinneringen.

Martijn is nu 29. Hoe houdt hij focus? Zijn mailbox en bureau moet leeg zijn. Topsport kent hij goed van de zijkant, zijn broertje heeft vorig jaar nog de marathon van Berlijn gelopen.