Marketing tijdens de coronacrisis

De marketing van uw bedrijf wordt steeds belangrijker in deze tijd. In het artikel leest u meer over de marketing tijdens de coronacrisis.

Nu tijdens de coronacrisis moeten wij goed omgaan met de marketing van het bedrijf. Wees creatief en bedenk nieuwe dingen. Het is moeilijk om te blijven bestaan in deze tijd en daarom moeten wij goed gaan nadenken over manieren om ons toch zichtbaar te houden voor de consument.

Invloedrijke merken veranderen hun logo om een boodschap over te brengen naar de consument. Denk aan de boodschap om binnen te blijven of om de 1,5 meter te houden van anderen. Veel merken doen het op dezelfde manier, maar u moet creatief blijven om het uniek te houden. Als u uniek bent blijft u opvallen bij consumenten. Als u ziet dat meerdere merken hetzelfde hebben, kunt u het weer aanpassen. Het is belangrijk om juist nu vernieuwend te zijn.

Voorbeelden van aangepaste logo’s

                                                                                           

De boodschap moet een duidelijke betekenis hebben. De boodschap van Zoom is om mensen dichterbij elkaar te brengen, maar niet fysiek. Volkswagen heeft de boodschap om voldoende afstand van elkaar te houden. LinkedIn wil overbrengen dat wij zoveel mogelijk binnen moeten blijven. Het zijn drie verschillende merken met drie verschillende boodschappen, zij onderscheiden zich dus van elkaar.

Onze tips om vernieuwend en uniek te blijven

Bedenk als bedrijf onderwerpen om thuis te doen. Bijvoorbeeld een quiz.
Verzin innovatieve oplossingen om de coronacrisis tegen te gaan.

Zoek geen grote groepen op en blijf veilig. Als het niet dringend is blijf dan thuis. Zorg voor uw medemens.
In het artikel heeft u kunnen lezen hoe u uw bedrijf uniek en vernieuwend kan houden tijdens de coronacrisis. Heeft u na het lezen van dit artikel nieuwe ideeën opgedaan voor uw bedrijf? U bent altijd welkom om met ons te komen sparren, u kunt contact met ons opnemen via info@mediamere.com of 0362602000.