Kunnen we nog zonder smartphone?

De smartphone, is een belangrijk onderdeel van het leven geworden. Veel mensen op straat lopen met de smartphone in handen, echter zonder te kijken waar ze lopen. De smartphone lijkt onmisbaar geworden. In de tekst staan leuke feiten dat deze vraag beargumenteerd.

De Nederlanders zijn ook onder invloed van de smartphone. 13 miljoen Nederlanders beschikken over een smartphone. In Nederland kijken we 214 keer per dag op onze smartphone. Dit betekent dat de gemiddelde Nederlander 22 uur per week naar de smartphone kijken, dat is bijna een hele dag!

Smartphone business

Omdat veel mensen een smartphone gebruiken, is dit een goede manier om geld te verdienen. In 2015 hadden 2 miljard mensen, in 2 jaar tijd zal dit enorm gestegen zijn. Er komen steeds meer nieuwe telefoons, apps en noem maar op. De gemiddelde telefoon is 384 euro. De duurste telefoon is 13 miljoen euro, deze bevat wel goud en diamanten. De duurste app is 1000 euro. De smartphone verkopers hebben ongeveer 400 miljard euro winst per jaar. De smartphone wereld verdient goed aan onze relatie met de smartphone.

Problemen door de smartphone

Veel mensen zijn gehecht aan de smartphone, hierdoor ontstaan er ook wat kleine problemen. 40 procent van de koppels vinden dat ze meer aandacht geven aan de telefoon dan aan de partner. Daar heeft de smartphone niet aan gedacht, dat een product wat mensen in contact zou moeten brengen, juist het sociale contact kan verstoren. Ongeveer 75 procent van de mensen nemen hun telefoon mee naar het toilet. Terwijl 1 op de 5 mensen die hun telefoon meenemen naar de wc, de telefoon wel eens in het toilet heeft laten vallen. Naast deze kleine problemen, zijn er ook grotere problemen. Er gaan in de wereld meer mensen dood bij het maken van een selfie, dan dat er mensen in de zee worden doodgebeten door een haai.

Wat is onze relatie met de smartphone?

Bij MediaMere is de telefoon belangrijk. Wij zijn niet gehecht aan onze smartphone, sociaal contact staat bij ons op nummer 1. Maar we hebben wel een hechte band met de smartphone, de smartphone is één van de belangrijkste platformen om met onze klanten in contact te komen!