Internetgigant Google start een nieuw moederbedrijf genaamd Alphabet

Vandaag kwam er belangrijk nieuws van internetgigant Google. Google heeft een nieuw moederbedrijf opgericht, namelijk Alphabet. Alphabet wordt de verzamelnaam voor alle activiteiten binnen de bedrijven die nu allemaal nog onder dochterbedrijf Google vallen.

Bij Google wordt vooral de focus gelegd op de internetdiensten. Andere producten en diensten worden in meerdere aparte bedrijven opgericht. Op de beurs worden de aandelen van Google één op één vervangen door aandelen van Alphabet.

Als je kijkt naar de verschillende onderdelen van Google dan zijn ze bijna stuk voor stuk succesvol. Bijvoorbeeld Google Maps, Youtube, Chrome en Android hebben meer dan een miljard gebruikers.

In 1998 werd Google officieel opgericht en bestond het destijds enkel als zoekmachine. In de jaren die volgden zijn de activiteiten significant uitgebreid. Tegenwoordig is het bedrijf ook actief als telecomprovider, maakt slimme huishoudelijke apparaten onder de naam Nest en heeft een eigen autodivisie waar zelfrijdende auto’s worden ontwikkeld.