Instagram shopping: vijf tips voor meer conversie

Veel mensen denken bij Instagram-marketing aan het vergroten van de betrokkenheid en het aangaan van veel interactie. Maar wist u dat Instagram ook ideaal is voor e-commerce? In dit artikel leg ik u uit hoe u hier gebruik van kunt maken.

Instagram groeit dagelijks. Er komen steeds meer features die met name interessant zijn voor online winkels en e-commercemerken. Er zijn nu drie manieren om de (directe) verkoop via Instagram te stimuleren:

  • Producten taggen in Instagram-posts.

  • Producten taggen in Instagram Stories.

  • De swipe up-functie in Stories (alleen beschikbaar bij 10.000+ volgers).

Met deze functies kunt u gemakkelijker omzet generen voor uw bedrijf, maar uiteindelijk draait het allemaal op een goede strategie. Hiervoor geef ik u vijf tips om meer conversie te genereren via Instagram.

  1. Product tagging

Voorheen was het niet mogelijk om uw producten direct aan te bieden in een post, dit moest via een linkje in de bio. Daarvoor moest de bezoeker eerst van de post naar de pagina en daarna kon hij of zij op de link klikken. Deze handeling klinkt niet ingewikkeld, maar bij bijvoorbeeld een voorgestelde post waren gebruikers toch wat minder geïnteresseerd en namen zij vervolgens niet de moeite om naar de bio te kijken.
 
Nu, een paar updates later, is er de mogelijkheid om uw product te taggen in een post. Dit is net zo eenvoudig als een persoon taggen. Deze tags komen onder het onderwerp shopping bij voorgesteld, op deze manier is het een stuk makkelijker voor de consument om het product te bekijken.
 
Voordat u aan de slag gaat met deze shoppable posts, moet uw post eerst aan de volgende eisen voldoen.

  • U moet zich bevinden  in één van de 46 landen waar de functie momenteel beschikbaar is.

  • U heeft  een Instagram Business-account nodig

  • U heeft de laatste versie van de Instagram-app (op iOS of Android) nodig.

  • U moet fysieke producten verkopen die voldoen aan het handelsbeleid van Instagram.

  • Uw bedrijfsprofiel moet gekoppeld zijn aan een Facebook-catalogus. Deze kunt u maken en beheren met de Bedrijfsmanager via je Facebook Business-pagina, Shopify of BigCommerce.

2. Link in bio

Het genereren van verkeer via uw Instagram-biografie is een effectieve manier om te verkopen via Instagram. Zorg er dan wel voor dat de desbetreffende link in bio responsive is voor mobiel, aangezien uw volgers met name via de Instagram-app bij je biografie komen.

3.Creatief zijn met content

Zorg voor creatieve input in uw content. Met een hoop creativiteit vallen posts namelijk meer op bij de uitgekozen doelgroep. U kunt dit doen door een enthousiast verhaal te vertellen onder uw post, dit komt persoonlijk over. Maar soms zegt een afbeelding meer dan woorden, dit komt ook vaak voor bij Instagram posts. Het is dus echt aan u zolang het maar creatief is.

4.Swipe up in stories

Merken met een zakelijk account en meer dan 10.000 volgers kunnen een link toevoegen aan hun Stories met de swipe up-functie. Voor e-commerce merken is dit een interessante functie, omdat u volgers gemakkelijk(er) kunt stimuleren om een product te kopen (of om meer informatie te krijgen).

5. De winkelsticker in Stories

Wereldwijd maken ongeveer negentig miljoen accounts gebruik van shoppable posts. Maar wist u dat Instagram ook bij de nieuwe update ook winkelstickers heeft toegevoegd? Deze stickers kunt u toevoegen in uw Instagram verhaal. Dit is eigenlijk een soort  tag, alleen dan in een verhaal. Als u op deze sticker klikt, komt u vervolgens direct op de webpagina van het product. Op deze manier creëert u ook weer flink wat verkeer.

Als u deze tips goed gebruikt in de praktijk, weet ik zeker dat u heel ver gaat komen met het verkopen via Instagram. Heel veel succes!