Inactieve en profielen van leden die zijn overleden worden vanaf nu verwijderd van Facebook

Facebook gaat inactieve en accounts van overleden leden verwijderen van het sociaal-netwerk. De reden achter deze schoonmaakactie is dat het aantal likes meer betekenis krijgt. Het kan gebeuren dat u een daling ziet in het aantal likes op uw bedrijfspagina.

Facebook telt de inactieve accounts en accounts van mensen die overleden zijn nog mee als likes voor pagina´s van bedrijven en merken, maar gaat daar vanaf nu verandering in brengen.

Er zijn bedrijfspagina’s waarbij gebruik gemaakt is van speciale tools, waardoor bedrijven in relatief korte tijd snel aan likes konden komen. Deze likes kon de eigenaar van de bedrijfspagina kopen. Eigenlijk waren deze likes meestal niet relevant voor het product of dienst, maar er werd gekozen om zoveel mogelijk likes te hebben.

Als u een beheerder bent van één of meerdere bedrijfspagina’s, dan ziet u nu waarschijnlijk de volgende melding staan in het beheerpaneel:

"NO SOURCE TEXT

We hebben onlangs de manier bijgewerkt waarop we meten hoeveel mensen je pagina leuk vinden. Pagina’s kunnen na 12 maart een vermindering van het aantal vind-ik-leuks opmerken. Op deze datum verwijderen we de vind-ik-leuks van niet-actieve Facebook-accounts."

Bij MediaMere zijn wij benieuwd wat de veranderingen gaan brengen voor veel bedrijfspagina’s.