Hoe scoort mijn website met SEO het hoogst in Google?

Door middel van SEO bepaalt Google hoe hoog uw website scoort in de zoekresultaten. Bij zo’n ranking moeten er aan meerdere eisen worden voldaan. In dit nieuwsbericht geef ik u vijf tips over de basis SEO.

Snelheid

Tegenwoordig is het hebben van een snelle website essentieel, want mensen houden niet van wachten. Google dus ook niet. Eén van de criteria die Google hanteert, is daarom het hebben van een snelle website. De snelheid van uw website kunt u testen via Google PageSpeed Insights tool.

ALT-tags

Met de nieuwste update van Google is het van belang om ALT-tags toe te voegen aan uw foto’s. Deze data worden namelijk opgenomen in Google Analytics als verwijzend verkeer. Bij het gebruik van ALT-tags moet u rekening houden met een aantal factoren. Wees bijvoorbeeld zo specifiek mogelijk. Een foto van appels omschrijft u niet als ‘fruit’, dit is namelijk niet specifiek. Het beste is om de omschrijving ‘appels’ gebruiken, omdat dit woord de afbeelding het nauwkeurigst omschrijft.    

Controleer uw meta title en description

Iedere pagina dient een titel en een omschrijving te hebben, dit valt namelijk onder één van de criteria die bepaalt hoe hoog uw website scoort. Maar hoe maakt u een goede titel en omschrijving? Simpel: de titel en de omschrijving moeten aansluiten op de content, dit trekt potentiële bezoekers naar uw website. Bij het bepalen van de ranking, kijkt Google namelijk naar de CTR (click-trough rate) van uw zoekresultaat.

Kwaliteit van uw content

Zorg dat de kwaliteit van uw content perfect is: schrijf tussenkoppen bij een lang artikel, zorg voor voldoende trefwoorden en controleer of het vrij is van spellingsfouten. Ook is het belangrijk dat het artikel geschreven is naar de lezer: de doelgroep.

Interne links

Het gebruik van interne links is nog steeds van belang om de zoekvindbaarheid van een pagina te vergroten. Met een interne link zorgt u ervoor dat Google precies weet welke pagina waar staat en welke pagina’s bij elkaar horen. Interne links helpen ook de bezoekers navigeren door de website.

Als u deze SEO-tips toepast in uw website, is de kans groot dat u hoger scoort in de zoekresultaten van Google.