Hoe maak je je website sneller? – 3 simpele tips

Niet alleen voor je bezoeker is een snelle website goed. Maar ook voor je SEO van je website is een snelle website goed. Google neemt verschillende criteria ‘s mee in zijn ranking en hieronder valt ook de: ‘snelheid van je website’. Maar je zult je misschien afvragen: hoe maak ik mijn website sneller? Wij van MediaMere geven hieronder drie simpele tips hoe jij je websitesnelheid kan verbeteren.

Hoe kun je de website snelheid meten?

Er zijn verschillende tools om te meten hoe snel een website is. Google pagespeed Insights en Webpagetest zijn de twee meest gebruikte tools om je websitesnelheid te meten.

Kies voor een ‘lichtgewicht’ thema.

Een snelle website begint al bij de keuze van je websitedesign of websitethema. Op internet zie je vele mooie designs en thema’s van WordPress. Deze zijn ook vaak gemakkelijk te downloaden tegen betaling. Vaak kijkt men alleen naar het design of het thema, maar het is zeker een aanrader om ook goed te kijken naar hoe zwaar het thema is. Een thema met vele sliders, widgets en andere elementen zijn ook zwaar. Hierdoor hebben deze ook invloed op de websitesnelheid. Het is daarom verstandig om ook goed te kijken of het gekozen thema licht is van gewicht.

Verkleinen van afbeeldingen

Een van de makkelijkst toepasbare tip is het verkleinen van de afbeeldingen. Afbeeldingen hebben vaak een groot bestandsgrootte, waardoor Google er langzamer over doet om de pagina te laden.  Het belangrijkst is dat je de afbeeldingen hiervoor comprimeert en daarna plaatst op je website.

Schoon houden van de database

Als je zo min mogelijk data op je website heb staan, zorg je er voor dat de database schoon en snel blijft en hierdoor zal je website sneller geladen worden. Je kunt het aantal pagina’s op de website beperkt houden, SPAM reacties verwijderen, ongebruikte thema’s en plugins opruimen en verwijderen van je website. Hierdoor wordt de website minder zwaar belast, waardoor de websitesnelheid ook hoger zal liggen.