Hoe maak je Gen Z een klant?

Wist jij dat 30% van de wereld bevolking bestaat uit Gen Z, oftewel Generatie Z? Deze bevolkingsgroep heeft op dit moment een koopkracht van 150 biljoen dollar. Het is natuurlijk belangrijk om deze generatie te bereiken. Maar hoe doe je dat precies? Na het lezen van dit nieuwsbericht ken jij deze doelgroep en weet jij een stuk beter hoe jij ze kan bereiken.

 

Wie zijn Gen Z?

Het kan verschillen, maar Gen Z zijn volgens de meeste bronnen geboren tussen 1995 en 2010. Dit is de generatie die geen leven zonder het internet kent, die over het algemeen geen gebruik maakt van Facebook en sociale media aardig onder de knie heeft. Gen Z zijn over het algemeen ook wereldverbeteraars. Zij zien wat de vorige generaties fout hebben gedaan en willen het zelf beter doen.

 

Gen Z als klant

Gen Z heeft de digitale wereld aardig in de vingers. Dat is logisch, aangezien zij de eerste generatie zijn die volledig in een digitale wereld zijn opgegroeid. De sociale media die door hen het meeste gebruikt wordt, is Instagram. Instagram wordt gebruik om van alles te ontdekken en ook om te influencen. Deze doelgroep bestaat uit slimme shoppers. Zij weten precies waar zij op sociale media de nieuwste kleding kunnen vinden. Het nadeel is dat zij vrij veeleisend zijn. Gen Z koopt niet alles wat los en vast zit. Zij willen een unieke en authentieke ervaring.

 

Hoe win je deze doelgroep als klant?

Zoals eerder geschreven, kan het vrij lastig zijn om Gen Z als klant te winnen, maar het is niet onmogelijk.

  • Wees actief op Instagram; omdat zij vaak nieuwe producten en diensten ontdekken via Instagram is de kans groot dat ze eerst jouw Instagram pagina vinden. Wees daar dus actief op.
  • Blijf op de hoogte van de nieuwe trends; 20% van Gen Z gebruikt Instagram als inspiratiebron voor hun laatste aankoop. Wees en blijf dus op de hoogte van de nieuwste trends.
  • Gebruik de sociale media kanalen die Gen Z gebruikt; sociale media pagina’s zoals YouTube en TikTok doen het ook goed bij deze generatie, vooral TikTok. Dit betekent niet dat je allemaal dance challenges op je TikTok moet plaatsen om deze generatie te bereiken. Steeds meer bedrijven gebruiken en vinden hun weg in TikTok. Wees creatief en probeer dit in jouw voordeel te gebruiken.

Alleen aanwezig zijn is niet genoeg Je moet juist op zoek gaan naar interactie. Kom in contact met volgers en als het kan ook met influencers. Dit is niet alleen belangrijk voor de naamsbekendheid maar ook voor het behouden van je klanten.

 

Hoe betrek je Gen Z bij jouw merk?

Betrokkenheid is belangrijk. Er zijn twee manieren om hen bij jouw merk te betrekken:

  • Sociale bewijskracht, maak hier gebruik van; reviews blijven belangrijk, ook voor Gen Z. 41% leest minimaal vijf reviews voordat ze een aankoop doen. Verzamel daarom positieve reviews en publiceer deze bijvoorbeeld ook op jouw Instagram account. Zij delen twee keer zoveel positieve dan negatieve reviews. Dit is ook een mooie kans om je aantal reviews direct te laten groeien.
  • Niet het product, maar jouw verhaal; iedereen wil van een nieuwe klant een terugkerende klant maken. Bij deze generatie gaat het niet altijd om het product, het gaat om het verhaal. Ze willen het verhaal van je merk weten, zich hierin kunnen identificeren en dan terugkomen. Heb een sterk verhaal en investeer in het opbouwen van goede klantrelaties. Als je dat doet dan heb je een klant voor het leven.

 

Hopelijk ben je hiermee meer te weten gekomen over Gen Z. Hoe ben jij van plan deze doelgroep te bereiken? Wij horen graag van jullie op sociale media.