Hoe maak ik een goede indruk met mijn merk?

Een goede indruk maken met je merk kan lastig zijn. Vaak hebben grote merken iets speciaals, ze zijn authentiek. Ook heeft het grote merk meestal iets persoonlijks met de doelgroep. In de tekst staan diverse tips om een goede indruk achter te laten bij de doelgroep met het merk.

Wees authentiek

De merken die iets speciaals hebben, iets authentieks, zijn vaak populairder dan de andere merken. Het bedrijf is dus erg authentiek. Een merk dat authentiek is, is populairder. Er zijn veel concurrenten die hetzelfde willen bereiken. Daarom is authenticiteit een ‘must’.

Wat er vaak gebeurt bij een goed merk, is dat er een positieve emotie ontstaat. Mensen koppelen vaak hun huidige emotie aan het merk. Het is dan ook de bedoeling als merk, om zo een positief mogelijk gevoel te creëren.

Wees persoonlijk

Als merk is het vaak lastig om alle klanten persoonlijk te leren kennen. Hoe kan ik als bedrijf persoonlijk zijn naar mijn klanten? Hier zijn een aantal tips, om als bedrijf persoonlijk over te komen:

Gesprekken voeren

Met het voeren van een gesprek ben je direct in contact met de klant. Door belangstelling te tonen blijft het gesprek lopen. Hierdoor wordt er een relatie opgebouwd. Het is niet alleen belangrijk om dit fysiek te doen, maar ook online is dat belangrijk. Op social media kan er een gesprek worden gestart om persoonlijk over te komen.

Humor

Humor gebruiken in commercials is erg persoonlijk, bijvoorbeeld een anekdote. Bij een anekdote kan het bedrijf persoonlijke ervaringen delen met de klanten. Door persoonlijke ervaringen te delen ontstaat er een band met de klant.

Betrek de klant

Als de klant betrokken is bij het merk, wordt het merk automatisch persoonlijker. Een mooi voorbeeld is dat supporters kunnen stemmen op de nieuwe shirts van een voetbalclub.

Bij MediaMere is de klant altijd betrokken. We proberen zoveel mogelijk met de klant te communiceren, zodat er een hechte band ontstaat.