Hoe krijg ik meer volgers op LinkedIn?

Als bedrijf kan een LinkedIn bedrijfspagina veel toegevoegde waarde hebben voor de marketing van het bedrijf. Het liefst wilt u natuurlijk super veel volgers en veel interactie op uw profiel. Maar hoe moet u dat doen? Dat ga ik u vertellen.

Koppelen aan andere accounts

Wanneer u een LinkedIn bedrijfsprofiel heeft, zorg er dan voor dat alle medewerkers aan het bedrijfsprofiel gekoppeld zijn. Als alle medewerkers zijn gekoppeld aan het bedrijfsprofiel, heeft u automatisch al volgers. Ook als mensen op het account kijken van één van de medewerkers, is zichtbaar dat zij gekoppeld staan aan uw bedrijfsprofiel. De kans dat gebruikers dan doorklikken naar uw bedrijfsprofiel is groot. Vraag of uw medewerkers alle content willen liken en delen en tevens of zij een sterke beschrijving van het bedrijf op hun persoonlijke profiel willen plaatsen. Zo zorgt u voor een optimale verspreiding en zo ook voor meer interactie op uw bedrijfsprofiel.

Promotie

Zorg ervoor dat het duidelijk is dat uw bedrijf een LinkedIn-bedrijfsprofiel heeft. Plaats daarom een LinkedIn-knop op de website. Zo kan iedere bezoeker direct vanuit uw website naar uw LinkedIn profiel zonder enige moeite te doen. Gebruik daarnaast e-mails ook als middel om uw LinkedIn-pagina te promoten. Plaats bijvoorbeeld een LinkedIn-icoontje onderaan elke mail die u verstuurt. Denk daarnaast aan het plaatsen van LinkedIn-icoontjes op bijvoorbeeld visitekaartjes, facturen enzovoorts.

Content

Bij het plaatsen van content op uw LinkedIn-bedrijfsprofiel, moet u ervoor zorgen dat het up-to-date blijft. Post met enkele regelmaat, dus niet één keer in de maand. Het beste is dus bijvoorbeeld elke woensdag of elke maandag en vrijdag. Plaats niet alleen maar over serieuze zaken, maar bijvoorbeeld ook leuke weetjes over het bedrijf. Zorg tevens voor variatie. Deel de ene keer een foto en de andere keer een bericht of een link naar de website.

Veel succes met uw LinkedIn bedrijfsprofiel!