Hoe haal ik als organisatie het beste uit Instagram?

Instagram is zeer populair de cijfers van het aantal gebruikers gaat alleen maar omhoog. Instagram groeit nu niet alleen onder de jongeren en volwassenen, maar ook steeds meer bedrijven en organisaties zijn ook enorm actief met het liken (berichten leuk vinden) en sharen (berichten delen). Als opkomende organisatie is het lastig om actueel te blijven op social media. Ik heb hier een paar tips.

Hoe begin ik?
Voordat u roekeloos gaat posten op Instagram moet u een duidelijk doel en strategie voor ogen hebben. Alleen foto’s van de organisatie posten is niet genoeg. Wanneer u een duidelijk contentplan heeft kunt u aan de slag gaan. Hoe kan je dit doen? Maak duidelijk foto’s en zorg ervoor dat als iemand op het account kijkt hij of zij gelijk weet wat voor bedrijf het is en wat u daarmee wilt uitstralen. Gebruik het logo van het bedrijf als profielfoto. Plaats de link naar de website in de Instagram bio. De tekst onder een foto moet duidelijk zijn en gemakkelijk te lezen gebruik daarom korte zinnen.

Feed
Als er foto’s worden gepost die totaal niet op elkaar lijken zorgt dit voor een rommelige feed. Stel dat de huisstijl van uw bedrijf rood is, zorg er dan voor dat de foto’s een rode gloed hebben of een rode rand. Het belangrijkste is dat de huisstijl in de foto’s terugkomen.

Wat moet ik posten?
Wat u post is helemaal aan u. Ik kan wel tips geven over wat voor berichten het goed doen. Zorg voor interactie. Hiermee wordt bedoeld praat met de volgers. Stel u en uw werknemers lunchen buiten en posten daar een foto van op Instagram zet er dan bij: “Wij vonden het lekker weer en besloten buiten te lunchen op deze mooie dag. Hoe was jou dag?” Vragen doen het goed op de sociale media en zorgen voor interactie met de volgers. Reageer daarom ook op vragen van volgers. Dit is echt een must en zorgt voor een goede relatie tussen u en de volger.

Veel succes met Instagram!

Dit artikel is geschreven door Rafaella Muheto, Marketing Prinses bij MediaMere.