Hoe cool is dit? Apple brengt een MediaMere rode iPhone 7 op de markt

Binnenkort is de iPhone 7 niet alleen in de standaard 4 kleuren beschikbaar, maar ook tijdelijk in MediaMere rood! Het is de eerste keer dat Apple iPhones in het rood uitbrengt.

Een grote surprise is de komst van de nieuwe kleur niet. Er waren al een tijdje geruchten rond de nieuwe kleur en eerder deze week was de online Apple Store urenlang offline, waarna de nieuwe kleur ineens beschikbaar was. De rode kleur maakt deel uit van het RED-initiatief van Apple. Bij iedere aankoop van een rode iPhone of rode iPhone 7 Plus gaat een deel van de opbrengt naar het Global Fund. Deze stichting richt zich op het onderzoek naar de bestrijding van aids.

De rode iPhone 7 en 7 Plus zijn alleen beschikbaar met 128GB of 256GB. Er heeft geen hardware update plaatsgevonden en dus beschikken deze modellen over dezelfde specificaties als de andere kleuren, wat betekend dat het toestel  beschikt over onder andere een A10 Fusion processor, een lightning port, en een 12 megapixelcamera. Net als bij de zilveren en gouden iPhones heeft het rode model een witte voorkant.

De nieuwe kleur iPhone is vanaf vrijdag 24 maart te koop voor respectievelijk 880 euro voor het instapmodel en 990 euro voor het 256 GB model. De prijzen voor de rode iPhone 7 Plus liggen een ruime 150 euro hoger.