Handige SEO tips voor video’s op YouTube

YouTube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld. YouTube is ontzettend handig voor mensen die bekend willen worden met iets waar ze enorm goed in zijn. Denk daarbij aan de zanger Justin Bieber en onze Nederlandse vlog koning Enzo Knol. Zij zijn door het plaatsen van YouTube video’s enorm bekend geworden. Maar hoe zorgt u ervoor dat mensen naar uw video’s gaan kijken? Dat kunt u het beste doen door de tips voor SEO in dit artikel te gebruiken.

Beschrijf de video
Google kan gemakkelijk teksten op een website lezen. Google heeft hiervoor robots ontwikkeld die dit slim, snel en efficiënt kunnen doen. YouTube kan video’s niet lezen en daarom is het belangrijk om een goede beschrijving bij de video te hebben. Beschrijvingen met alleen steekwoorden is dus absoluut niet de bedoeling. Gebruik daarom ongeveer 250 woorden om uw video te beschrijven.

Maak gebruik van zoekwoorden in de beschrijving. Google gebruikt ook video’s in de zoekresultaten. Bijvoorbeeld als je ‘do it yourself (DIY)’ intypt in Google krijg je ook video’s bij de zoekresultaten. Het is daarom belangrijk dat u zoekwoorden gebruikt die bij uw video passen en relevant zijn. Gebruik daarom ook zoekwoorden met tenminste 100 zoekopdrachten.

Bij het beschrijven van de video hoort ook de titel. Gebruik de belangrijkste zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden in de titel van de video. Plaats het belangrijkste zoekwoord als eerste woord van de video.

Trek de aandacht
Maak een pakkende thumbnail, want dat is het eerste waar naar wordt gekeken. Een thumbnail is een kleine weergave van de video. Als deze weergave uitnodigend is, is de kans groter dat de video wordt aangeklikt. Op YouTube kunt u zelf een thumbnail uploaden.

Begin de video niet gelijk met alles vertellen, houd het een beetje spannend. Trek aan het begin de aandacht van de kijker zeg bijvoorbeeld dat er in de video, iets spannends of interessants gaat gebeuren.

Interactie
Praat met de kijkers. Vraag in de video of de kijkers willen reageren op de video. Als de kijkers hebben gereageerd, reageer dan terug, beantwoord hun vragen en bedank ze voor de complimenten.

Om nog meer bereik te genereren kunt u ook in de video vermelden, dat uw kijkers u ook kunnen volgen op andere social-media kanalen. Zorg ervoor dat uw Instagram, Snapchat en Facebook volgers ook weten wanneer u een nieuwe video heeft geüpload.

Dit artikel is geschreven door Rafaella Muheto, Marketing Prinses bij MediaMere.