Google+ stopt: wat nu?

Aan het einde van 2011 lanceerde Google zijn eigen sociaalnetwerksite genaamd: Google+. Google+ ook wel genoemd als ‘Google plus’, was voor veel mensen het social media platform. Maar Google heeft aangegeven dat het per april 2019 stopt met het platform Google+. Maar wat betekent dat voor jou?

Google heeft geprobeerd zijn eigen social medianetwerk op te bouwen. Helaas werd dit niet het succes waarop Google had gehoopt. Terwijl Twitter en met name Facebook flink groeiende qua gebruikers, stagneerde de groei van Google+. Google+ onderscheidden zich ten opzichten van Facebook en Twitter door een gemakkelijk optie te geven met wie ze de content willen delen. 

Het tegenvallende aantal consumenten dat actief was op Google+ viel erg tegen. Daarom besloot Google om zich minder te gaan toeleggen op het social media platform. Vanaf 2 april 2019 stopt Google + definitief. Vanaf dan zal alles wat op Google Plus staat worden verwijderd.

Stopt Google+ dan helemaal?

Nee, Google+ zal niet in zijn geheel gaan verdwijnen. Het platform wil het social media netwerk ombouwen en inrichten voor de zakelijke markt. Google+ zal daarom geïntegreerd worden met G Suite. G-Suite is de office omgeving van Google. G-Suite is vergelijkbaar systeem als Office 365.

Welke alternatieven zijn er naast Google+

Gebruikte je Google+ voor jouw bedrijf? Dan zijn de volgende social media platforms een goed alternatief. 
 
Facebook is misschien wel het beste alternatief voor Google+. Facebook is een zeer geschikte platform als je beschikte over een brede doelgroep. Met name de oudere doelgroep is actief op Facebook. Facebook biedt ook een overzicht met uitgebreide statistieken waarin je precies kan zien wat de resultaten van jouw post zijn.
 
Instagram: Instagram is een van de snelste groeiende social media platforms. Het is zeer populair platform onder de jongeren. Instagram is uitgegroeid tot het social media-platform voor visuele storytelling (foto en video) en sinds drie jaar beschikt Instagram ook over een shoppingfunctie om producten aan te kunnen bieden.
 
LinkedIn: LinkedIn is een uniek platform voor de zakelijk markt. Het platform is een stuk zakelijker ingericht dan het oude Google+. LinkedIn wordt vooral gebruikt door mensen tussen de 20 en 64 jaar. Een LinkedIn pagina is het online visitekaartje voor potentiele (B2B) klanten.

Conclusie

Het alternatief voor Google+ hangt af van uw doelgroep en uw wensen.
 
Weet u niet wat u niet moet dan na het stoppen van Google+. Neem dan gerust contact op met MediaMere. MediaMere is het online marketingbureau van Almere. MediaMere is gespecialiseerd in online marketing, zoekmachinemarketing en social media marketing. Wilt u advies of wilt u graag social mediamarketing of online marketing uitbesteden? Dan bent u bij MediaMere aan het juiste adres!