Gebruik mijn naam en foto niet voor advertenties bij Facebook

Vanaf 1 januari 2015 veranderen de privacy instellingen bij Facebook. Wij geven uitleg hoe je kan voorkomen, dat jouw naam en foto worden gebruikt in advertenties bij Facebook.

Als je niet wilt hebben, dat Facebook jouw naam en foto gebruikt in advertenties, dan kan je dit op de volgende manier instellen. Je gaat naar "instellingen" bij Facebook, daarna kies je voor "advertenties" en dan "instellingen voor advertenties". Bij "externe websites" kies je "niemand". en ditzelfde doe je ook bij "advertenties en vrienden". Daarnaast zie je ook staan "advertenties gebaseerd op je gebruik". Je klikt dan op "European Digital Advertising Alliance". Dan wordt er een nieuw scherm geopend. Je kiest jouw locatie en vervolgens ga je naar "jouw instellingen". Nu zie je als het goed is een lijst met bedrijven, die nu gebruik maken van jouw gegevens. Onderaan de pagina kan je deze bedrijven, die gebruik maken van jouw gegevens, in één keer uitzetten. De bedrijven die gemarkeerd worden als "failed" kan je verwijderen.

Wil je meer informatie weten over advertenties en Facebook?
https://www.facebook.com/about/ads/

Update 30 december 2014:
Facebook heeft de privacy update uitgesteld van 1 januari 2015 naar 30 januari 2015. Gebruikers die na 30 januari 2015 op Facebook inloggen gaan automatisch akkoord met de nieuwe voorwaarden.