Facebook gaat posts van bedrijven verder beperken

In de nabije toekomst zal Facebook posts van bedrijven gaan beperken in de tijdlijn van haar gebruikers. Facebook wilt namelijk meer nadruk leggen op conversaties en betekenisvolle interacties tussen mensen. Of zoals Facebook het zelf zegt: “Posts that spark conversations and meaningful interactions between people”. De komende maanden zal Facebook updates doorvoeren om het verschil in algoritmes te gaan veranderen.

Aan “publieke content” wordt minder prioriteit meegegeven. Dit is echter niet het enige. Het soort content dat je als pagina deelt maakt ook veel verschil. Kort gezegd gaat het er bij publieke posts om dat er conversaties tussen mensen ontstaan, op die manier wordt je hoger in het algoritme geplaatst. Posts die gebruikers als passief ervaren, dus een lage conversatiewaarde, worden laag in het algoritme geplaatst.

Wat gaat een bedrijfspagina hiervan merken?
Door het invoeren van de nieuwe updates van Facebook kan er voor jou bedrijfspagina een hoop veranderen. Facebook geeft letterlijk aan minder content van bedrijfspagina’s te laten zien. Inclusief video’s. Dit betekent dat het bereik van je posts (drastisch) kan gaan dalen. Deze daling hangt af van verschillende factoren, namelijk of je posts conversaties uitlokt maar ook hoe mensen reageren en of ze het delen. Dit zijn factoren die essentieel zijn om de daling zo min mogelijk te houden.

Tips om er voor te zorgen dat je content zichtbaar blijft
– Plaats deelbare content
Zorg dat je content plaatst die een toegevoegde waarde hebben en waar gebruikers zich mee kunnen identificeren. Content dat zo waardevol is dat gebruikers het willen delen.

– Plaats content die conversatie uitlokt
Zoals Facebook aangeeft wordt alle content wat conversatie uitlokt belangrijk. Het is dus zaak om als bedrijfspagina hier op in te spelen.  Een mooi voorbeeld hiervan zijn “live-video’s”. Een live-video zou zes keer meer interactie oproepen dan gewone video’s. Een live-video kun je bijvoorbeeld inzetten bij belangrijke evenementen, bijzondere momenten of bijvoorbeeld een vraag- en antwoordsessie.