Er komen geen nieuwe klanten binnen, wat te doen? Hierbij 3 tips!

De hele organisatie werkt hard, de website ziet er gelikt uit, maar de directeur klaagt dat er maar geen nieuwe opdrachten binnen komen! Er is een probleem met het aantrekken van nieuwe klanten. De pijplijn is verstopt en wij zorgen dat hij weer zal stromen met deze 3 tips!

Tip 1: Het voelt als een evenement zonder bezoekers…
Online is net als de echte wereld. Bedrijven verkopen aan mensen. Alleen een website zonder mensen geeft het gevoel als een evenement zonder bezoekers.

Hierbij onze eerste tip. Zorg dat je een pagina hebt op jouw website met een ”Over Ons” pagina. Op deze pagina staat jullie team. Ook bij het schrijven van blogartikelen is het van groot belang dat je persoonlijk schrijft en een afbeelding van de auteur zichtbaar is. Liefst met zijn hobby’s, geschiedenis, passies en een persoonlijk verhaal. Uit onze best practices blijkt dat de kans hierbij vele malen groter wordt dat de mensen daadwerkelijk contact met je opnemen!

Tip 2: Biedt relevante aan!
Een van de meest voorkomende problemen.. Er komen alleen bezoekers op je contactpagina om het telefoonnummer op te zoeken of het adres van jouw organisatie. Maar de bezoekers die via Adwords binnenkomen nemen maar geen contact op.. Kortom er gebeurt niks ondanks de investeringen.

Hierbij onze tweede tip. Stop sowieso met Adwords en zorg dat je content creëert waar jouw doelgroep echt iets aan heeft! Je zult ook de content moeten promoten via sociale media, email en SEO (organische zoekoptimalisatie).

Tip 3: Geen call-to-action
Een simpel contactformulier of het vermelden van jouw telefoonnummer is geen call-to-action. Een call-to-action moet stimuleren om daadwerkelijk actie te ondernemen. Wat is het voordeel als de bezoeker er op klikt? Geef het aan en laat zien wat de ander er daadwerkelijk voor terugkrijgt!

Tip nummer drie. Stel doelstellingen in Google Analytics en check de data wekelijks. Experimenteer regelmatig. Minimaal zou je call-to-action 10% conversie moeten behalen!

Wil je meer informatie? Of wil je dat MediaMere eens kijkt naar jouw website? Neem dan contact met ons op!