Een SEO tekst schrijven, hoe doe je dat?

Een goede SEO tekst schrijven is niet moeilijk, zeker niet als je onze tips toepast. Maar waarom is een SEO tekst nou zo belangrijk? Als bedrijf wil je natuurlijk goed vindbaar zijn op het internet, dit doe je door goede teksten te schrijven. Als er een goede tekst geschreven is word de tekst geoptimaliseerd door Google.  Maar hoe schrijf je dan zo een goede SEO tekst. De tips vind je hieronder. 

 

Tip 1:

Probeer erachter te komen op welke woorden mensen veel zoeken. Woorden waar veel naar gezocht worden zoekwoorden genoemd. Heb jij bijvoorbeeld een kapperszaak in Almere, dan is het vanzelfsprekend dat je woorden zoals kapperszaak en Almere vaak gebruikt in je tekst. Gebruik deze woorden bijvoorbeeld op deze manier: Hair by Martijn de kapperszaak in Almere is er voor iedereen! Als je door de gehele tekst de zoekwoorden gebruikt is de kans groot om sneller gevonden te worden. 

 

Tip 2:

Wie is de doelgroep van je tekst en wat wil je bereiken met het schrijven van de tekst? Schrijf jij deze tekst bijvoorbeeld alleen maar voor mensen die geverfd haar hebben of ook voor mensen die alleen langskomen voor een knipbeurt. Ook is leeftijd en woonplaats belangrijk bij het bepalen van de doelgroep. Iemand die in Rotterdam woont zal niet naar de kapper in Almere komen en een kind van 10 zal niet zijn of haar haar verven. 

 

Ook is het belangrijk om een doel voor ogen te hebben. Wat wil je bereiken met deze tekst? Wil je de mensen aansporen om hun haar te gaan verven? Maak je doelgroep en doel van de tekst direct aan het begin duidelijk. 

 

Tip 3:

Gebruik witruimtes, tussenkopjes en maak korte zinnen. Zorg dat de tekst er geordend uit ziet. Als de tekst rommelig is, is de kans groot dat de lezer snel afhaakt. Gebruik dus enkele witruimtes, tussenkopjes met een pakkende titel en maak korte zinnen. 

 

Tip 4:

Vertel de belangrijkste informatie meteen aan het begin van je tekst. Het gebeurd vaak dat teksten aan het begin om het onderwerp heen gaan. De aandacht van de lezer ben je dan verloren. Laat dus meteen weten waar je het over gaat hebben in de tekst en wat de lezers kunnen verwachten. 

 

Tip 5:

Als je het onderwerp intypt in de zoekbalk van Google, kom je terecht op een pagina met veel websites die vertellen over het onderwerp. Dit noem je een snippet. Een snippet bestaat uit een SEO titel, een URL en een Meta-omschrijving. Zorg voor een krachtige titel en meta-omschrijving, hiermee verleid je de zoeker en klikt hij of zij op jouw pagina. 

 

Tip 6:

Laat weten dat er een nieuwe tekst is. Doe dit bijvoorbeeld via social media en de e-mail. Roep jouw doelgroep op om de tekst te gaan lezen. Het is ook waardevol om feedback te krijgen van de lezers, met de feedback kan je het de volgende keer weer anders doen. 

Dit waren de tips. Heb jij meer hulp nodig bij het schrijven van een SEO tekst? Neem contact met ons op! Wij gaan dan voor u aan de slag met het schrijven van een SEO tekst.