Door nieuwe cameratechnologie herkennen camera’s dronken mensen op Japans station

Je hoort vast weleens van die verhalen over dronken mensen die voor de trein komen op stations. Ondertussen is een treinstation in de Japanse stad Osaka uitgerust met een aantal slimme camera’s die automatisch dronken mensen op kunnen sporen. Deze camera’s zijn zo geprogrammeerd dat ze automatisch zwalkende bewegingen kunnen detecteren.

Daarnaast worden mensen die lang op het station staan zonder een trein in te gaan gedetecteerd, evenals mensen die gaan liggen op een bankje of de vloer.

De Japanse spoorwegen willen met de slimme camera’s het aantal doden op het spoor doen afnemen. Het afgelopen jaar kwamen er 221 mensen om het leven door aanrijdingen met treinen. Veel van hen verongelukten doordat ze te dichtbij de rand van het perron stonden, of op het spoor vielen. 60 procent van hen bleek later dronken te zijn geweest ten tijden van het ongelijk.

Het systeem zal geen beelden van mensen opslaan of worden gebruikt om te identificeren. Als de proef in Osaka succesvol blijkt, wordt het mogelijk ook uitgerold op andere Japanse treinstations.

Bron: NU.nl