Dit zijn de design trends van 2021

Design trends van 2021

In online designontwerpen in 2021 zien we steeds vaker retro terug in kleur, vorm en fonts. In dit nieuwsbericht lees je de 10 online designtrends voor 2021. Deze designtrends kun je gebruiken voor al jouw ontwerpen en drukwerken. 

 

1. Inclusieve poppetjes

Illustraties van gekleurde poppetjes zijn erg populair op het moment. Stockfoto’s van mensen in verschillende kleuren zijn niet meer van deze tijd. Ga voor inclusiviteit door het gebruik van illustraties. Je kunt deze illustraties gebruiken voor je webdesign, maar ook voor je drukwerk. Er is voor ieder wat wils. Het mooie aan illustraties is dat je ze niet zelf hoeft te onderwerpen. Er zijn er online heel veel te vinden. Door een simpele illustratie te gebruiken, heb je minder ruimte nodig om te communiceren met woorden. 

 

2. Digitoegankelijkheid voor iedereen

Iedereen moet mee kunnen doen. Vanaf 23 september 2020 is het verplicht dat overheidswebsites digitoegankelijk zijn. Nu is het de beurt aan alle andere websites. Zorg dat jouw websites toegankelijk is voor mensen met een beperking.

 

3. Muted colors

Pastelkleuren zijn weer helemaal terug van weggeweest. Door de zachte kleuren is een pastel palet erg sterk. Door zachte kleuren te gebruiken, zijn gebruikers sneller geneigd om iets te doen. De gedempte kleuren geven een gevoel van veiligheid en zekerheid. Ze geven daarnaast een gevoel van nostalgie. Bovendien geven ze een gevoel van naturel en biologisch.

 

4. Roboto met retro

In 2020 was Roboto het meest gebruikte font. Dit is niet gek: het is een fijn, zakelijk lettertype. Voor de meeste andere topfonds geldt hetzelfde. Ze zijn heel bruikbaar, maar ook heel saai. Gelukkig zien we in 2021 meer karakter door retro koppen. 

 

5. Organisch botanisch

De organisch botanische vormen die we overal tegenkomen zijn helemaal in lijn met de neiging tot retro. Deze vormen zijn heel goed te voorzien van een animatie. Geometrie maakt ruimte voor organische vormen en gaan vaak samen met vrije kleuren. 

 

6. 3D design

2D is niet meer van deze tijd, maak gebruik van 3D! Door de komst van schermen met een hogere resolutie zijn 3D-ontwerpen geen blokkerige en afgeschuinde ontwerpen meer. Hoogwaardige 3D-beelden worden zonder problemen in diverse webontwerpen verweven. 3D designs dragen bij aan de algehele gebruikerservaring. 

 

7. Uitklapmenu’s

Vroeger vonden we uitklapmenu’s helemaal niet handig. Gelukkig zijn ze de laatste jaren sterk verbeterd, waarschijnlijk onder invloed van ontwikkelingen van menu’s op mobiele apparaten. Ze geven in één keer een helder overzicht. Je kunt zelfs afbeeldingen toevoegen.

 

8. De GIF maakt een comeback

GIFjes kunnen een pagina net wat speelser en sterker maken. Je zou een GIF kunnen plaatsen bij een ‘Werken bij-pagina’ of een ‘Annuleer-pagina’. Dit maakt de pagina’s net wat leuker en je onderscheidt je van de concurrent.

 

Hopelijk kun jij aan de slag met deze tips! Wil je toch graag hulp bij jouw online design? Dat kan, neem dan contact met ons op!