Deze 7 fouten moet je voorkomen in jouw sociale media design

Bij het opzetten van een passende social media strategie komt veel kijken. Je moet een strategie formuleren, je doelen helder voor ogen krijgen en een contentkalender vullen met originele en creatieve berichten. Ook moet je natuurlijk een mooi en passend design ontwerpen. Er kan nog van alles misgaan bij de uitvoering en plaatsing van je berichten.

Tegenwoordig mag social media niet meer ontbreken in jouw marketingstrategie en het is daarom ook belangrijk dat je dit heel serieus neemt. Het is niet zomaar meer een klein klusje wat je tussendoor doet. Om te voorkomen dat je de fout ingaat, zetten wij in dit nieuwsbericht 7 fouten op een rij die je wilt voorkomen in jouw social media design.

 

1. Je foto’s zijn wazig.

Zorg ervoor dat jouw afbeeldingen het juiste formaat hebben. Als jouw afbeeldingsbestand te klein is en daarom uitgerekt moet worden, kan dit leiden tot een slechte beeldkwaliteit en pixelvorming. Gepixelde afbeeldingen zorgen er helaas vaak voor dat jouw merk onprofessioneel overkomt. Ook worden gepixelde afbeeldingen veel minder snel gedeeld.

Het is daarom altijd beter om een grotere afbeelding met een hoge resolutie te uploaden. Dit komt omdat krimpen beter is dan uitrekken.

 

2. Je lettertypes zijn moeilijk te lezen

Het kan verleidelijk zijn om het mooiste lettertype in je collectie te kiezen. Maar helaas is mooi niet altijd de beste keuze voor social media.

Je volgers browsen snel. Kies daarom voor een lettertype dat duidelijk en gemakkelijk te lezen is. Je hebt beperkte tijd om je boodschap over te brengen, dus zorg ervoor dat je de tijd nuttig invult.

 

3. Je kiest de verkeerde kleuren

De kleuren die je kiest in jouw ontwerpen voor sociale media moeten passen bij de stijl van jouw bedrijf. De basiskleuren voor je branding moeten de juiste gevoelens oproepen, maar je moet je er ook altijd bewust van zijn hoe ze op het scherm verschijnen.

Stel jezelf de volgende drie vragen:

  • Zijn de kleuren aangenaam voor de ogen?
  • Passen de kleuren goed bij elkaar?
  • Zijn de kleuren consistent met je merk?

 

4. Je beperkt je kijkmogelijkheden.

Wanneer je iets plaatst op sociale media is het belangrijk dat je je publiek goed kent. Hoe bekijken ze jouw inhoud? Jouw inhoud ziet er misschien goed uit op een desktopcomputer, maar hoe ziet deze eruit op een mobiele telefoon?

Onthoud dat je post misschien niet een one-size-fits-all post is die op alle sociale media platforms werkt. Je publiek kan verschillen en daarop moet je de stijl van je content aanpassen.

 

5. Je gebruikt stock-foto’s.

Op sociale media is authentieke, echte content de sleutel tot succes. Je volgers willen de stem achter je merk zien. Dit kun je doen door je eigen foto’s te maken.

Dit wil niet zeggen dat je nooit stock-foto’s kunt gebruiken. Stock-foto’s hebben zich de afgelopen jaren verbeterd en zijn niet alleen meer de geposeerde versies die in je opkomen. Zorg er gewoon voor dat je opvallende afbeeldingen toevoegt die passen bij je merk.

 

6. Je gebruikt elke centimeter van de ruimte.

Grafische ontwerpers zullen het begrijpen: minder is meer. De negatieve ruimte is het gebied om de objecten en tekst in jouw afbeeldingen heen. De achtergrond is net zo belangrijk als jouw woorden en beelden.

Een veelgemaakte fout is om de hele afbeelding te vullen met letters en vormen. Dit kan er rommelig uitzien. Probeer daarom ruimte te omarmen en de afbeelding rustig te houden.

 

7. Je gebruikt geen rasters.

Een veelgemaakte fout bij het ontwerpen van sociale media is het willekeurig plaatsen van tekst.

Als je de spatiëring en uitlijning niet goed krijgt, kan dit de lezer afleiden. Dit kan ervoor zorgen dat jouw profiel er gehaast en rommelig uitziet.

 

Voorkom dat jij één van deze zeven fouten in jouw sociale media design maakt. Wil je hulp bij het ontwerpen van het perfecte design? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.