Desktopsoftware Google Drive is vanaf maart 2018 niet meer te gebruiken

Vanaf maart 2018 zal Google afscheid gaan nemen van hun desktopsofware Google Drive. Google Drive zal niet meer te gebruiken zijn op de pc en Mac. In december stopte het bedrijf al met de ondersteuning voor de software maar vanaf 2018 werken de programma’s helemaal niet meer. Volgens Google kunnen gebruikers overstappen op “Drive File Stream” en “Backup & Sync”.

Een nieuwe dienst

Afgelopen zomer maakte Google zijn nieuwe dienst al bekend. Backup & Sync moet de opvolger worden van Drive op de desktop van consumenten. Gebruikers kunnen met deze dienst ook mappen back-uppen en synchroniseren. Backup & Sync zal ook de Photos-software voor de desktop vervangen.

Organisaties kunnen gebruik maken van de dienst Drive File Stream. Met Drive File Stream kan men bestanden uit Mijn Drive en Drives van verschillende teams streamen vanaf de servers van Google. Drive File Stream en Backup & Sync zijn naast elkaar te gebruiken.

Wat kunnen de gebruikers verwachten?

De programma’s van Google Drive zijn vanaf 12 maart 2018 in het geheel niet meer te gebruiken. Gebruikers kunnen zo een 5 maanden voor deze datum al meldingen krijgen dat de dienst niet meer te gebruiken is.