De trend van nu; TikTok!

TikTok drukt alle andere social media platformen de kop in! Sinds kort moet instagram zijn plaats afstaan aan TikTok. TikTok staat namelijk sinds kort met stip op nummer 1! De andere social media platformen voelen zich bedreigd en maken functies van TikTok na om de functies daarna in te bouwen, om zoveel mogelijk gebruikers te behouden.

Eind 2021 was de verwachting er al, maar nu is het waar. TikTok is het meest bezochte social media platform ter wereld. Kort geleden werd het bevestigd door App Annie door middel van hun trendrapport State of Mobile 2022’.

De hoogtepunten uit State of Mobile 2022’:
– TikTok had een mega groeipercentage van maar liefst 75%

– TikTok had opvallend de meeste betrokkenheid per gebruiker, dit betekent dat de meeste gebruikers van de app de meeste tijd besteedde op TikTok in 2021.

– Al 4 jaar lang heeft TikTok een grote betrokkenheid, 2021 was opvallend maar 2020 was recordbrekend!

– Sinds Covid-19 is het totaal aantal uren besteed aan het kijken naar video streaming-apps wereldwijd gegroeid met 16%.

– Consumenten werden steeds meer aangetrokken tot korte video-apps, hierdoor zien ze in China grote dalingen bij video streaming-apps.

Zoals je zelf waarschijnlijk ook in de gaten hebt, is TikTok niet meer het dansplatform wat het was een paar jaar geleden. TikTok geeft mensen de ruimte om zichzelf en origineel te zijn. De persoonlijke algoritmes zijn onderdeel van het succes. Met de miljard maandelijkse bezoekers, zijn er altijd wel TikTok video’s wat jou interesseert. Ook wij van MediaMere zijn helemaal gek op alle video’s. Heerlijk scrollen en geen besef hebben van tijd. Dat gebeurt bij veel mensen, maar ook zeker bij ons van MediaMere.