De social media trends van 2022

Zoals ieder jaar maken wij een blog over de social media trends voor het komende jaar, nu we bijna aan het einde zijn van 2021, leek het ons dus een goed plan om te schrijven over de social media trends van 2022.

Om interessant gevonden te worden op social media, is het belangrijk om met de trends mee te doen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

1. Verkoop je producten en diensten via social media
Via veel social media platforms is het mogelijk om je producten en diensten te verkopen. Als de persoon die het bericht ziet geïnteresseerd, dan kan hij of zij meteen verder kijken mocht hij of zij dat willen.

2. Plaats veel stories!
Wist je dat stories beter bekeken worden dan normale social media berichten? Ook in 2021 waren stories al belangrijker dan normale berichtjes. Video’s zijn favoriet bij kijkers.

3. Maak video’s
Kijk naar TikTok, de afgelopen twee jaar is TikTok razend populair geworden. Video’s zijn leuker om te bekijken dan foto’s met tekst. Wil jij graag een product voorstellen, probeer dat dan is door middel van een video. Video’s creëren ook nog eens een groter bereik en worden beter opgenomen in het algoritme van social media.

4. Wees jezelf
Jezelf zijn is altijd belangrijk, maar het lijkt in 2022 nog belangrijker te worden. Gebruik geen filters of maak je tekst niet mooier dan dat het eigenlijk is. Tegenwoordig is er op internet genoeg te vinden, je volgers komen toch wel achter de waarheid. Dat wil je natuurlijk niet, wees dus jezelf en wees eerlijk tegenover je volgers.

5. Korte berichten
Er wordt steeds meer tijd doorgebracht op social media, maar steeds minder worden berichten helemaal gelezen. Zorg ervoor dat mensen niet veel hoeven te lezen of lang hoeven te kijken om de boodschap van je bericht te begrijpen. Korte berichten zijn dus in 2022 ook een trend.

Wij hopen dat we je met deze 5 social media trends hebben kunnen helpen. Pas deze trends toe in 2022, dan zul je zien dat jouw volgers actief zullen reageren op jouw berichten.