De kracht van Pinterest voor e-commerce

Pinterest is een visuele zoekmachine. Mensen gebruiken het om nieuwe spullen te kopen of om inspiratie op te doen voor een nieuwe aankoop. Veel e-commerce bedrijven maken nog geen gebruik van het social-media platform ‘Pinterest’. Eigenlijk best zonde, vindt u niet? Als bedrijf kunt u hier goed op inspelen, daarom is Pinterest een geweldige manier om meer verkeer en omzet te genereren!

Waarom is Pinterest een marketingtool voor e-commerce bedrijven?

Volgens een onderzoek van Pinterest zijn er ongeveer 250 miljoen pinners (gebruikers op Pinterest) per maand op het platform te vinden. In Nederland ligt het aantal gebruikers nu op een kleine 2,4 miljoen pinners. Pinners zijn vooral opzoek naar ideeën voor een maaltijd, een feest of andere belangrijke (sociale) gebeurtenissen in hun leven.

Posten op Pinterest is veel effectiever dan bijvoorbeeld Twitter en/of Facebook. Dit komt omdat een Facebookpost ongeveer een levensduur heeft van negentig minuten en een Tweet slechts  van 24 minuten voordat het verdwijnt op een grote berg, helemaal onderaan in uw tijdlijn. Op Pinterest is de levensduur van een post anderhalve maand, dat is aanzienlijk meer dan op Twitter en Facebook. Hierdoor zien dus meer bezoekers uw producten.

Waarom mag uw bedrijf niet ontbreken op dit platform?

Pinterest is een goede manier om meer verkeer te genereren naar uw website, maar hoe werkt dit platform precies? Simpel! U deelt een afbeelding met hierin een directe link. Het enige wat de pinner hoeft te doen, is op de afbeelding te klikken. Door de directe link in de afbeelding komt de pinner dan op uw website terecht.

Hoe gebruikt u Pinterest?

1. Installeer de plugin

Installeer de ‘Pin it Button’-plugin op uw website. Door deze plugin kunt u gemakkelijk afbeeldingen van uw website bewaren op Pinterest. Dit kunt u zelf doen, maar bezoekers ook.
 

2. Businessprofiel

Bij het maken van een Pinterest-profiel moet u aangeven dat het een profiel is voor uw bedrijf. Vervolgens krijgt u een overzicht met verschillende onderwerpen, op dit punt is het de bedoeling dat u de onderwerpen uitkiest die bij uw bedrijf passen.
 

3. Verifieer uw website
Zodra uw profiel is aangemaakt, wilt u deze natuurlijk uw website koppelen. Alleen wanneer uw website is gekoppeld aan uw profiel, kunt u rich pins gebruiken. Rich pins zijn pins die extra informatie geven over uw product, dienst of blog artikel.
 

4. Maak een aantal borden aan

Op Pinterest kunt u afbeeldingen opslaan op de zogeheten borden. Deze borden zijn een verzamelplek van allerlei afbeeldingen. Zorg ervoor dat uw borden een naam hebben. Het beste is om deze namen in trefwoorden terug te laten komen, op deze manier wordt uw profiel sneller gevonden. Deze zoekwoorden moet u ook laten terugkomen in de beschrijving van het bericht, zo’n beschrijving dient u onder elk bericht toevoegen.

Pinterest is dus een ideaal platform voor uw bedrijf om meer verkeer te genereren. Waar wacht u nog op? Begin vandaag nog!