Binnen 24 uur kan een grote 3D-printer een huis bouwen

De bouwsector staat straks volledig op zijn kop. Technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om straks met een grote 3D-printer een huis te bouwen!

Deze nieuwe en zeer grote 3D-printer kan binnen slechts 24 uur een heel huis bouwen. Het schijnt naast de efficiëntieslag ook nog een stuk voordeliger zijn.

Het concept is gebaseerd op een idee van professor Behrokh Khoshnevis aan de Universiteit van Zuid-Californië. Middels een grote spuitmond, die vast zit aan een portaalkraan kan de spuitmond het 3D-beton printen, waarmee op basis van een computerontwerp een huis kan worden gebouwd.

Professor Behrokh Khoshnevis: "In principe schalen we met het apparaat 3D-printen gewoon op tot de omvang van een gebouw". Deze 3D-woningen zijn vooral interessant voor mensen met een laag inkomen, maar ook voor de commerciële woningbouw en noodsituaties waarbij snel huisvesting nodig is.

Ben je benieuwd geworden hoe dit werkt? Kijk dan eens op deze website.

Update:
Penning Architectuur en Stedenbouw stuurde ons de volgende link toe over de recente ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen. In Amsterdam wordt op dit moment het eerste 3D-grachtenpand gebouwd. Bekijk het 3D-grachtenpand: http://www.buildingbusiness.nl/news/439/15/Eerste-3D-geprinte-grachtenpand-in-aanbouw/.