Bescherm je smartphone! Installeer zo snel mogelijk de nieuwe iOS en Android update

Wel vaker wordt aangeraden om een iOS update zo snel mogelijk te installeren, echter is met de update naar versie 10.3.3 weer eens gebleken hoe belangrijk die updates daadwerkelijk zijn. iPhones over de hele wereld lopen namelijk al een tijdje gevaar: er zijn kwetsbaarheden gevonden die gemakkelijk misbruikt kunnen worden om toegang te krijgen tot andermans apparaat.

De hack werkt via het WiFi netwerk van de iPhone 5 en alle iPhones en iPads die daarna zijn gevolgd. De fout zit namelijk in de Broadcom BCM43xx chip die niet goed beveiligd is; wanneer een niet geüpdate iPhone naar WiFi zoekt, kunnen hackers via deze WiFi chip de gehele telefoon vast laten lopen zonder verdere toegang nodig te hebben tot het apparaat. Zelfs een ontgrendelings- of inlogcode is niet nodig.

Apple verzoekt gebruikers zo snel mogelijk hun device te updaten naar iOS 10.3.3 om te voorkomen dat zij hun gegevens of zelfs gehele telefoon kwijtraken. Er is een gehele lijst gepubliceerd met alle security updates die meegekomen zijn met de nieuwe update. Ook Google bracht een update uit voor Android devices, omdat dezelfde kwetsbare chip ook in verschillende smartphones van LG, HTC, en Samsung gebruikt wordt.