Ben je het typen zat? Spreek nu WhatsApp-berichten in via Siri

De nieuwste versie van WhatsApp, in combinatie met het nieuwe iOS10 van Apple, maakt het mogelijk om berichten via spraakassistent Siri te verzenden.

Voortaan is het heel makkelijk om appjes met je stem te typen en te versturen. Open Siri en zeg dat je iemand een WhatsApp bericht wilt sturen, en Siri vraagt je wat je tegen deze persoon wilt zeggen.

Na het inspreken van het bericht kun je het controleren en eventueel aanpassen. Echter moet Siri wel eerst toestemming hebben om van WhatsApp gebruik te maken. Dit kan via Instellingen, vervolgens navigeer je naar Siri, en kies je voor App ondersteuning. Zet daar het schuifje achter WhatsApp op groen en je kunt via Siri je contacten Whatsappen.  

Dit is echter niet de enige vernieuwing van WhatsApp op iOS 10. De telefoontjes die binnenkomen via WhatsApp zijn nu ook via het vergrendelscherm op te nemen en zien er niet meer afwijkend uit van een normale oproep. Daarnaast is ook de camera binnen de app veranderd. Door twee keer in beeld te tikken wisselt de camera van de voorkant naar de camera op de achterkant, en andersom.

Tevens heeft WhatsApp nu ook een widget op iOS. Deze widget toont de vier meest recente chats en hebben een rond icoon. Ongelezen berichten in chats zijn gemarkeerd met een blauwe stip.

De iOS 10 update is een grote update, echter missen er nog altijd een aantal functies waar WhatsApp achter de schermen aan werkt en waarop gehoopt werd dat ze met deze update ook hun release zouden krijgen. Zo is het bijvoorbeeld nog steeds niet mogelijk om te videobellen en is er nog geen ondersteuning voor bewegende afbeeldingen (GIFS).