Belangrijke SEO trends die u moet weten voor 2019

Ieder jaar verbetert Google haar algoritme. Om de SEO score van uw website optimaal te houden, kost met het vinden van de aanpassingen veel tijd en moeite. In dit artikel vertel ik u de belangrijkste SEO trends die u moet weten! Hiermee geeft u uzelf een super start voor het komende jaar.

Mobile first

Sinds maart 2018 is Google bezig met de migratie van websites naar de mobile first index. Dit betekent echter niet dat u alleen een mobiele website moet hebben. Daarentegen moet de mobiele versie wel snel, gebruiksvriendelijk en duidelijk zichtbaar voor de smartphone zijn.

Paginasnelheid

De snelheid van uw website is essentieel voor de SEO-snelheidsscore. Dit geldt nu dus niet alleen meer voor de desktopwebsite, maar nu ook voor de mobiele websites. De scores die u via PageSpeed Insights kunt inzien, werden in eerste instantie gebaseerd op technische parameters. Dit heeft Google aangepast, waardoor er nu twee pijlers meetellen: optimalisatie en snelheid. De score voor de eerste pijler – optimalisatie – kunt u zelf vrij eenvoudig verhogen door de verbeterpunten die Google zelf aangeeft binnen PageSpeed Insights. De pijler ‘snelheid’ is gebaseerd op het Chrome User Experience Report, dat kan meten hoe snel uw website bij iedere individuele bezoeker laadt.

Privacywet

Het GDPR, oftewel General Data Protection Regulation, staat in Nederland ook wel bekend als de AVG-wet. Deze nieuwe privacywet is afgelopen jaar ingevoerd door de Europese Unie met als hoofddoel de gegevens van websitebezoekers beter te beveiligen en beschermen. Omdat elke website gegevens opslaat van de bezoeker, moet de bezoeker ook de mogelijkheid krijgen om niet noodzakelijke cookies te kunnen weigeren. Google heeft deze pijler meegenomen in de zoekmachine optimalisatie, het is dus ontzettend belangrijk dat uw website AVG-proof is!

Amazon

Amazon is druk in opmars in bijna alle landen. Ook in Nederland staat het niet lang meer in de kinderschoenen. Trendwatchers voorspellen dat het niet lang meer gaat duren tot Nederland er ook in moet gaan geloven. Verkoopt u boeken, elektronica of andere soortgelijke producten? Dan kan Amazon een mooie toevoeging zijn voor uw verkoopkanalen.

Dit zijn de belangrijkste trends voor 2019, bent u er al klaar voor? Ik wens u heel veel succes voor het komende jaar!